Home / AKTUELNO / Država deli 10 dana besplatno u najlepšim banjama u Srbiji: Evo koji su uslovi da dobijete putovanje!

Država deli 10 dana besplatno u najlepšim banjama u Srbiji: Evo koji su uslovi da dobijete putovanje!

500

 

Pogledajte šta morate da ispunite da biste besplatno uživali u lepoti srpskih banja

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) objavio je oglas za prijem zahteva za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima tokom 2017. godine, u trajanju od 10 dana. Naravno, prvi uslov koji morate da ispunite jeste da budete penzioner!

– Pravo na rehabilitaciju na račun Fonda imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište u Srbiji, i čija je penzija niža od 23.799,00 dinara – navodi se u oglasu.

Prijave na oglas mogu da se podnesu u roku, do petnaest dana od dana objavljivanja oglasa, odnosno zaključno sa 15. martom 2017. godine.

Penzioneri iz kategorije zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednici, koji, osim penzije koja je niža od gore navedenog iznosa, nemaju druga lična primanja, mogu se javiti na ovaj oglas, kao i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi gore navedeni iznos.

Pravo na korišćenje besplatne rehabilitacije imaju korisnici penzija koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina, a novina od ove godine je još i to što će slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan, dodaju iz Fonda PIO.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad.

Pravo na korišćenje besplatne rehabilitacije imaju korisnici penzija koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina a novina od ove godine je još i to što će slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Na osnovu visine izdvojenog novca za besplatnu rehabilitaciju, u jednoj od 25 srpskih banja, ove godine će otići oko 12.500 penzionera.

(Telegraf.rs)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …