Home / AKTUELNO / FILMSKA PRIČA: „Punih 16 godina smo bežali, imali smo osećaj da nas neko prati, a onda smo saznali BIZARNU ISTINU“

FILMSKA PRIČA: „Punih 16 godina smo bežali, imali smo osećaj da nas neko prati, a onda smo saznali BIZARNU ISTINU“

Detinjstvo kanadske novinarke Polin Dakin bilo je u najmanju ruku bizarno. Odrasla je 70-ih širom Kanade, a sama je priznala da je to razdoblje bilo misteriozno i prepuno neprijatnih iznenađenja. Najluđe u celoj priči jeste da Polin nije imala pojma zbog čega.

– Moj brat i ja smo stalno pričali o tome. Šta se događa, zašto je naša porodica tako čudna? Bila su to pitanja na koja nismo imali odgovore – rekla je Polin.

Njeni roditelji, Voren i Rut, rastali su se dok je ona imala samo pet godina. Njen otac bio je uspešan biznismen, ali i teški alkoholičar koji je neretko bio nasilan prema supruzi. U jednom trenutku Rut je prekipelo, te se spakovala, uzela decu i napustila njihov dom zauvek i otišli su u Vinipeg.

Međutim, Vinipeg je bio samo početak. Polin je u sedam godina promenila čak šest škola. Selidbe su bila njihova svakodnevica, a Polin je lagano padala u depresiju.

– Znala sam da se nešto loše dogodilo, ali nisam imala pojma šta. Majka mi ništa nije htela reći.

Ono što je takođe bilo bizarno u celoj priči je činjenica da je jedina konstanta u životu porodice Dakin bio njihov prijatelj Sten. Gde god je bila porodica Dakin, tu se pojavio i Sten Sirs. On je inače bio sveštenik u jednoj crkvi u Vankuveru i Rut je njemu plakala na ramenu dok je proživljavala bračni pakao s Vorenom.

– Šta god se nama događalo, to se događalo i njemu – rekla je Polin.

Ona se u međuvremenu odselila, diplomirala i 1988. počela da radi u jednim lokalnim novinama.

U to vreme Polin je primila telefonski poziv koji je čekala celi svoj život. S druge strane bila je njena majka.

– Ok, sad sam spremna. Objasniću ti sve te čudne stvari koje si proživljavala kroz detinjstvo.

Kad su se našle, Rut je u džep svoje kćeri stavila ceduljicu na kojoj je pisalo ‘Ne govori ništa. Skini nakit sa sebe i stavi ga u vrećicu. Sve ću ti objasniti…’

– Nešto bizarnije u životu nisam čula. Razmišljala sam ‘majko, šta ti je?’ – rekla je Polin.

U svakom slučaju, Polin je poslušala svoju majku i otišla s njom u sobu gde je već čekao Sten Sirs. I prvo što je čula jeste rečenica koju je čekala 23 godine.

– Poslednjih 16 godina bežimo od mafije! -rekla je njena majka.

Polin je ostala u totalnom šoku. Nakit je morala skinuti sa sebe kako slučajno ne bi bio ozvučen, a u sledećih nekoliko minuta Steni Rut su zaprepašćenoj Polin ispričali sve.

Prema rečima Stena i Rut, njen otac Voren je u jednom trenutku postao mafijaški bos u Vankuveru. Sten je u celu tu priču upao nakon što mu se jedan visokorangirani mafijaš ispovedio. Problem u celoj priči je bio što su to ostali mafijaši saznali, pa su se okomili na Stena koji je očito znao previše.

Tada na scenu stupa i Rut koja je počela raditi kao sekretarica u Stenovoj crkvi. Dakle, bivša žena mafijaša i čovek koji zna mnoge mafijaške tajne na istom mestu… Mafija je navodno htela da ih oboje likvidira.

„Čudan svet“

Nakon godina odupiranja, Rut je konačno odlučila da prihvati vladinu zaštitu i odseli se u jedno od zabačenih mesta u kojima su živeli samo agenti i ljudi koji su bili mete mafije. I Sten, naravno. To društvo se zvalo ‘čudan svet’. Deca nisu imala pojma šta se događa, ali sve vreme su imali neki čudan osećaj da ih neko prati…

– Majka mi je rekla da me celi život prate i čuvaju agenti. Rekla mi je da je bilo puno pokušaja da me otmu, otruju ili ubiju, ali da su moji čuvari svaki put na vreme reagovali.

– Objašnjenje moje majke mi je bilo neverovatno. Pa kako to može biti istinito? – pitala se.

– Sten je bio briljantan tip, za sva moja pitanja imao je odgovore. Međutim, s vremena na vreme pojavljivale su se neke šupljine u celoj priči – pričala je Polin kojoj je Sten stalno punio glavu prisluškivanjem, praćenjem…

Filmski obrt

S vremenom je Polin uhvatila Stena u laži. U jednom trenutku je shvatila da je sveštenik obični muljator koji skoro dve decenije vara njenu majku samo kako bi bio s njom. Nikakva ih mafija ne ganja, niko neće da ih ubije… Sve te maštarije bile su plod Stenovog uma.

– To otkriće me užasnulo.

Polin je bila u šoku, ali njena majka jednostavno nije verovala.

– Verovala je Stenu do svoje smrti. Nikada ne bi učinila to svojoj porodici da nije verovala – rekla je Polin.

Dakin je posle saznala da je Sten psihički bolesnik koji je iskoristio ranjivost Rut u datom trenutku da je odvede u svoj svet obmana i laži. Na kraju je uništio detinjstvo deci…

– Pomirila sam se sa svojom prošlošću i više ga ne mrzim. Čak nisam ni ljuta – zaključila je Polin Dakin.

Check Also

Komanda Oružanih snaga Ukrajine: Rusi nas napadaju iz devet pravaca, odjednom!

Ruske jedinice napadaju ukrajinske oružane snage u Donbasu u devet pravaca. O tome je na …