Home / AKTUELNO / FILMSKA PRIČA: „Punih 16 godina smo bežali, imali smo osećaj da nas neko prati, a onda smo saznali BIZARNU ISTINU“

FILMSKA PRIČA: „Punih 16 godina smo bežali, imali smo osećaj da nas neko prati, a onda smo saznali BIZARNU ISTINU“

Detinjstvo kanadske novinarke Polin Dakin bilo je u najmanju ruku bizarno. Odrasla je 70-ih širom Kanade, a sama je priznala da je to razdoblje bilo misteriozno i prepuno neprijatnih iznenađenja. Najluđe u celoj priči jeste da Polin nije imala pojma zbog čega.

– Moj brat i ja smo stalno pričali o tome. Šta se događa, zašto je naša porodica tako čudna? Bila su to pitanja na koja nismo imali odgovore – rekla je Polin.

Njeni roditelji, Voren i Rut, rastali su se dok je ona imala samo pet godina. Njen otac bio je uspešan biznismen, ali i teški alkoholičar koji je neretko bio nasilan prema supruzi. U jednom trenutku Rut je prekipelo, te se spakovala, uzela decu i napustila njihov dom zauvek i otišli su u Vinipeg.

Međutim, Vinipeg je bio samo početak. Polin je u sedam godina promenila čak šest škola. Selidbe su bila njihova svakodnevica, a Polin je lagano padala u depresiju.

– Znala sam da se nešto loše dogodilo, ali nisam imala pojma šta. Majka mi ništa nije htela reći.

Ono što je takođe bilo bizarno u celoj priči je činjenica da je jedina konstanta u životu porodice Dakin bio njihov prijatelj Sten. Gde god je bila porodica Dakin, tu se pojavio i Sten Sirs. On je inače bio sveštenik u jednoj crkvi u Vankuveru i Rut je njemu plakala na ramenu dok je proživljavala bračni pakao s Vorenom.

– Šta god se nama događalo, to se događalo i njemu – rekla je Polin.

Ona se u međuvremenu odselila, diplomirala i 1988. počela da radi u jednim lokalnim novinama.

U to vreme Polin je primila telefonski poziv koji je čekala celi svoj život. S druge strane bila je njena majka.

– Ok, sad sam spremna. Objasniću ti sve te čudne stvari koje si proživljavala kroz detinjstvo.

Kad su se našle, Rut je u džep svoje kćeri stavila ceduljicu na kojoj je pisalo ‘Ne govori ništa. Skini nakit sa sebe i stavi ga u vrećicu. Sve ću ti objasniti…’

– Nešto bizarnije u životu nisam čula. Razmišljala sam ‘majko, šta ti je?’ – rekla je Polin.

U svakom slučaju, Polin je poslušala svoju majku i otišla s njom u sobu gde je već čekao Sten Sirs. I prvo što je čula jeste rečenica koju je čekala 23 godine.

– Poslednjih 16 godina bežimo od mafije! -rekla je njena majka.

Polin je ostala u totalnom šoku. Nakit je morala skinuti sa sebe kako slučajno ne bi bio ozvučen, a u sledećih nekoliko minuta Steni Rut su zaprepašćenoj Polin ispričali sve.

Prema rečima Stena i Rut, njen otac Voren je u jednom trenutku postao mafijaški bos u Vankuveru. Sten je u celu tu priču upao nakon što mu se jedan visokorangirani mafijaš ispovedio. Problem u celoj priči je bio što su to ostali mafijaši saznali, pa su se okomili na Stena koji je očito znao previše.

Tada na scenu stupa i Rut koja je počela raditi kao sekretarica u Stenovoj crkvi. Dakle, bivša žena mafijaša i čovek koji zna mnoge mafijaške tajne na istom mestu… Mafija je navodno htela da ih oboje likvidira.

„Čudan svet“

Nakon godina odupiranja, Rut je konačno odlučila da prihvati vladinu zaštitu i odseli se u jedno od zabačenih mesta u kojima su živeli samo agenti i ljudi koji su bili mete mafije. I Sten, naravno. To društvo se zvalo ‘čudan svet’. Deca nisu imala pojma šta se događa, ali sve vreme su imali neki čudan osećaj da ih neko prati…

– Majka mi je rekla da me celi život prate i čuvaju agenti. Rekla mi je da je bilo puno pokušaja da me otmu, otruju ili ubiju, ali da su moji čuvari svaki put na vreme reagovali.

– Objašnjenje moje majke mi je bilo neverovatno. Pa kako to može biti istinito? – pitala se.

– Sten je bio briljantan tip, za sva moja pitanja imao je odgovore. Međutim, s vremena na vreme pojavljivale su se neke šupljine u celoj priči – pričala je Polin kojoj je Sten stalno punio glavu prisluškivanjem, praćenjem…

Filmski obrt

S vremenom je Polin uhvatila Stena u laži. U jednom trenutku je shvatila da je sveštenik obični muljator koji skoro dve decenije vara njenu majku samo kako bi bio s njom. Nikakva ih mafija ne ganja, niko neće da ih ubije… Sve te maštarije bile su plod Stenovog uma.

– To otkriće me užasnulo.

Polin je bila u šoku, ali njena majka jednostavno nije verovala.

– Verovala je Stenu do svoje smrti. Nikada ne bi učinila to svojoj porodici da nije verovala – rekla je Polin.

Dakin je posle saznala da je Sten psihički bolesnik koji je iskoristio ranjivost Rut u datom trenutku da je odvede u svoj svet obmana i laži. Na kraju je uništio detinjstvo deci…

– Pomirila sam se sa svojom prošlošću i više ga ne mrzim. Čak nisam ni ljuta – zaključila je Polin Dakin.

Check Also

RUSKI ANALITIČAR OTKRIO KOJE ĆE TERITORIJE UKRAJINE POSTATI DEO RUSIJE..

Rusija ne namerava da pripoji celu Ukrajinu, kako tvrde mnogi ukrajinski političari, pokušavajući da zaplaše …