Home / AKTUELNO / SLAVKINA PRIČA ŠOKIRALA SRBIJU: Oteli su mi sina iz porodilišta, srela sam ga na ulici posle 30 godina!

SLAVKINA PRIČA ŠOKIRALA SRBIJU: Oteli su mi sina iz porodilišta, srela sam ga na ulici posle 30 godina!

Rodila sam zdravog dečaka, da bi mi pred izlazak iz bolnice lekar rekao da dete nije izdržalo. Beba nigde nije sahranjena, nema obdukcije…

„Uvek sam osećala da je živ. Nikad ga nisam nazvala pokojnim sinom, iako su mi tri dana posle porođaja rekli da je preminuo.

Kad sam pre nekoliko godina na ulici videla tog dečaka, pomislila sam prvo da je moj muž, toliko su ličili!

Potrčala sam za njim, a kad se okrenuo, pala sam u nesvest“, priča Slavka Pajić (60) iz Sremske Mitrovice, koja je početkom decembra 1986. godine na svet donela zdravog dečaka, teškog skoro pet kilograma.

Tri dana beba je uredno donošena majci na podoj, ali kad je došao dan da napuste porodilište, sve je krenulo po zlu.

– Prvo su više puta hteli da mi daju neku injekciju, pa mi nisu dali da odem ka boksovima sa bebama… Došao je doktor i samo je rekao: „Dete nije izdržalo“.

Sećam se oštrog bola u stomaku i gubljenja svesti – kaže Slavka koja je od preživljenog šoka pala u komu na dva meseca.

Za to vreme, kako priča, jedva je preživela operacije žuči i pankreasa, a kad se probudila, sačekale su je užasne prognoze lekara: više nikad ne sme da rodi.

– Ipak, zatrudnela sam dve godine kasnije, a iako su mi svi doktori govorili da ću umreti na porođaju, čvrsto sam odlučila da rodim. Nisam spavala mesecima od bolova, ali sam izdržala i 1988. godine rođena je moja starija ćerka.

Drugu ćerku rodila sam 1993. iako sam imala alergiju na fetus i sedam meseci sam provela priključena na infuziju. Treću ćerku sam rodila već sa 40 godina, ali nikad nisam zaboravila na prvenca – priča Slavka.

Ona navodi da je 2015. godine u Inđiji videla dečaka koji je izgledao „identično kao njen muž“.

– Zaustavila sam ga na ulici i samo sam smogla snage da ga pitam kada je rođen. Rekao je „1986“, i ja sam pala u nesvest, a on je negde nestao.

Muž svojevremeno nije video dete, nigde nije sahranjeno, nije rađena obdukcija, nema uzroka smrti.

Naći ću otetog sina, neću odustati – tvrdi Slavka i ističe da je tužila i grad i bolnicu i bolničko osoblje u Sremskoj Mitrovici, a jedna od njenih krivičnih prijava odbijena je zbog „zastarelosti“ iako otmica nikad ne može da zastari.

(Mediji)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …