Home / AKTUELNO / GORAN MATIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALjE: Grupa Pauk htela da UBIJE SLOBU I ARKANA

GORAN MATIĆ IZNEO ŠOKANTNE DETALjE: Grupa Pauk htela da UBIJE SLOBU I ARKANA

Bivši državni sekretar za informisanje Goran Matić izneo pred Višim sudom detalje o pripremi atentata na Slobodana Miloševića i Željka Ražnatovića Arkana

Bivši državni sekretar za informisanje Goran Matić otkrio je juče pred Višim sudom u Beogradu da su pripadnici grupe „Pauk“ krajem devedesetih planirali atentat na Slobodana Miloševića i Željka Ražnatovića Arkana.

Matić je u završnici postupka protiv petorice optuženih ponovio saznanja o njihovim terorističkim i špijunskim aktivnostima koje je prvi put obelodanio još 1999.

On je sada na suđenju rekao da je tada pričao o pripremi atentata na Slobodana Miloševića, ali da je prećutao da je planirano i ubistvo Željka Ražnatovića Arkana jer „nije želeo da ga stavlja u isti koš sa predsednikom Jugoslavije i Srbije“.

On je dodao i da je to uradio zato što je „Arkana uvek smatrao kriminalcem“.
Matić je naveo da je o namerama grupe „Pauk“ informacije dobio od Državne bezbednosti.

– U novembru 1999. Slobodan Miloševićme je pozvao u Beli dvor i saopštio mi da je uhapšena grupa čiji su članovi bili osumnjičeni za pokušaj destabilizacije države i da to treba da se iznese u javnosti. Sastanku je prisustvovao i tadašnji načelnik DB Rade Marković – rekao je Matić.

On je dodao da mu je podatke o uhapšenima doneo Vladimir Mitić iz Devete uprave DB.

– Rečeno mi je da su planirali atentat na Miloševića i Arkana. Dostavili su mi njihova imena, ali mi je rečeno da ime Petra Salapure, pukovnika Vojske Jugoslavije, nikako ne spominjem – naveo je Matić.

On je dodao i da je obaveštajac Mitić poginuo 2002. godine pod čudnim okolnostima u saobraćajnoj nesreći, ali da to neće da komentariše, dok smatra da se „Rade Marković nikada nije ozbiljno bavio svojim poslom“.

On je zaključio da su „pretnje Miloševiću bile realne“.

(SrbijaDanas.com/Informer)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …