Home / IZA KULISA / ARKAN GA SPASAO STRELjANjA: EVO KAKO JE LEGIJA POČEO DA KROJI SUDBINU BEOGRADSKOG PODZEMLjA!

ARKAN GA SPASAO STRELjANjA: EVO KAKO JE LEGIJA POČEO DA KROJI SUDBINU BEOGRADSKOG PODZEMLjA!

legija-arkan

Bivši komandandt JSO bio je opčinjen likom i delom komandanta Srpske dobrovoljačke garde, pa ga je neretko oponašao i preuzeo njegove manire

Milorad Ulemek Legija, bivši komandant JSO koji je osuđen čak četiri puta na po 40 godina robije zbog najtežih krivičnih dela, veliki deo manira i životne škole pokupio je od kuma i ratnog druga Željka Ražnatovića Arkana.

Ubijeni vođa Srpske dobrovoljačke garde (SDG) bio je idol mladog Legije, koji se 1992. priključio Arkanovoj paravojnoj formaciji, koja je ratovala na prostorima bivše SFRJ, piše Srpski Telegraf.

Ulemek je pre Arkanovih “Tigrova” proveo osam godina u Legiji stranaca, a baš kao i Arkan, i on je postao legenda prema čijim je delima ispisivana istorija beogradskog podzemlja.

Dok je mladi Legija bio u Francuskoj, u Hrvatskoj je počeo da besni rat. Došao je da se bori za svoju zemlju i upoznao Arkana.

– Legija je ratovao u Zvorniku, gde je Alija izetbegović imao jako uporište mudžahedina.Hteli su da sruše branu hidrocentrale, a u toj akciji zarobili su legiju i nkoliko negovih saboraca. Poveli su ih na streljanje, ali je Ulemek nekako uspeo da pobegne. Sakrio se i primirio, a onda su se javili Arkanovi dobrovoljci.

Odveli su ga kod Arkana, koji se oduševio Legijom i odmah su se dogovorili da Milorad obučava “Tigrove” – ispričala je ranije Natalija, Legijina majka.
Bio je disciplinovan i ozbiljan ratnik.

Neposlušne saborce kažnjavao je tako što ih je terao da kilometre pešače sa rancem na leđima, u kojem je bila “disciplina”. Ulemek je iznad svega bio opčinjen Arkanom.

– Koliko je bio odan komandantu, govori činjenica da je za samo pola sata našao osobe koje su Arkanu tražili 30.000 maraka za cisternu nafte koju su mu ukrali.

Legija je bio operativni komandant “Tigrova” i ratovao je na najburnijim ratištima. Bili su bliski, pa je vremenom Legija upoznao i Cecu, sa kojom je nastavio druženje.

Posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Legija prelazi u JSO. Nakon što je Arkan ubijen 2000, Ulemek počinje da se druži sa Zemuncima, ali i pripadnicima surčinskog klana.

(Telegraf.rs)

Check Also

“RUSKI NLO” NAPRAVIO TEŠKU POMETNJU: Može da uništava ciljeve na teritoriji Ukrajine- tuđim projektilima! (VIDEO)

General-major Ratnog vazduhoplovstva Pavlenko ispričao je kako je Su-57 u stanju, da pogađa objekte Oružanih …