Home / AKTUELNO / HAOS U HONGKONGU: HAPŠENJE VOĐA PROTESTA- VOJSKA JE SPREMNA ZA UPAD! EVO ŠTA JE IZA SVEGA..

HAOS U HONGKONGU: HAPŠENJE VOĐA PROTESTA- VOJSKA JE SPREMNA ZA UPAD! EVO ŠTA JE IZA SVEGA..

Dvojica navodnih „hongkonških prodemokratskih aktivista uhapšeni su uoči velikih protivladinih protesta najavljenih za predstojeći vikend.

Član grupe Demosisto koja se zauzima za „veću demokratiju i samoodređenje Hong Konga“ uhapšen je u petak, a nakon njega uhapšen je i vođa zabranjene separatističke Nacionalne stranke Hong Konga.

Juče su lokalni mediji preneli da je hongkonška policija po prvi put odlučila da zabrani održavanje protesta. Hong Kong već tri meseca potresaju često nasilni protesti protiv vlade izazvani, sada već povučenim, predlogom zakona o izručenju građana kontinentalnoj Kini i bojazni da Peking pokušava da stavi teritoriju pod veći nadzor.

Policija zabranu protesta pravda ozbiljnim povredama koje su zadobili protestanti, posmatrači, policajci i novinari tokom 22 parade i nasilnih demonstracija održanih od juna.

Sad je red na organizatorima pobune u Hong Kongu da odluče u kom će smeru ići.

Podsetimo kako od juna sramotne dezinformacije o situaciji u Hong Kongu poprimaju isti oblik kao one prvih dana prevratničkih protesta na Trgu Nezavisnosti u Kijevu. Zapadni mainstream mediji su samim tim što su usvojili retoriku koristeći termine “pro-pekinški” ili “provladini”, nasuprot kojima stoje “prodemokratski” protestanti, odabrali stranu i po tome ćete ih lako prepoznati.

Kampanja u Hong Kongu ima za cilj da izoluje Kinu subverzivnim zapadnim idejama kao što su “demokratija”, “sloboda izražavanja” i „vladavina prava“. Nedvosmisleno je osetna prisutnost američkih grupa koje pokušavaju da promovišu njihove vrednosti u Hong Kongu, kažu stručnjaci, a krunski dokaz je fotografija sastanka vođe protesta s Džuli Eda, šeficom političke jedinice generalnog konzulata SAD-a u Hong Kongu.

Američki Kongres finansira nevladina udruženja s izričitim ciljem “promovisanja demokratije u inostranstvu”, a NED je odavno poznat po subverzivnim i neprijateljskim delatnostima, ali i po neuspehu u Iranu, Rusiji, Belorusiji, pa čak i u Siriji, delimično u Alžiru, gde je američka vlada nakon uspeha u Libiji, Tunisu i Egiptu locirala grupu alžirskih sajber-aktivista.

Iz tog razloga je opravdana zabrana rada mnogim takozvanim “međunarodnim udruženjima i organizacijama”, koje u potpunosti promovišu interese Vašingtona, Vol Strita kao i prestonica dva centra moći u Evropi Londona i Brisela.

Iako se organizatori pobune pozivaju na načela “demokratije”, jasno je da promovišu korporativne i finansijske interese, a u slučaju Kine aktivno rade na uništavanju velike globalne konkurencije Sjedinjenim Državama.

Konkretno, ovim nastoje da spreče uspon Kine kao jedine ekonomske sile na svetu, dok je ranije Ukrajina iskorišćena kako bi pokušali da suzbiju ponovnu pojavu Rusije kao globalne sile.

(logicno.com)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …