Home / AKTUELNO / SRPSKI VOJNICI SA „TRI PRSTA“ ZAPALILI INTERNET: Evo šta su poručili Putinu..

SRPSKI VOJNICI SA „TRI PRSTA“ ZAPALILI INTERNET: Evo šta su poručili Putinu..

Pripadnici Vojske Srbije otputovali su u Rusiju gde će 9. maja na paradi marširati Crvenim trgom i fascinirati predsednika Rusije Vladimira Vladimiroviča Putina, a njihov selfi iz aviona postao je apsolutni hit na društvenim mrežama!

vojska- srbija

Gardisti – ponos vojske Srbije, njih 75, među kojima su i dve žene, marširaće 280 metara Crvenim trgom u Moskvi i tako pokazati svetu svoje umeće.

Prilikom polaska za Moskvu napravili su selfi sa podignuta tri prsta i poručili predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da dolaze spremni. Ova fotografija ubrzo postala je pravi hit na internetu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin sa vojnog aerodroma Batajnica svečano su ispratili jedinicu Garde koja će 9. maja u Moskvi prodefilovati Crvenim trgom na paradi u čast pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Diković, pozdravljajući se sa vojnicima koji putuju u Moskvu, poželeo im je miran let i da uspešno predstavljaju Vojsku Srbije.

– Vi ste garda naše Vojske – naglasio je on.

Među vojnicima koji će predstavljati Vojsku Srbije na paradi u Moskvi su i dve žene, među kojima i poručnik Aleksandra Mišić, koja je istakla da joj je velika čast što može da predstavlja našu zemlju na skupu u Rusiji.

vojska- srbija 1

U novijoj istoriji, Vojska Srbije učestvovala je na vojnim paradama u Libiji i Francuskoj, a u Rusiji će Garda prvi put i u svetu pokazati žene u svom stroju.

Osim 75 gardista, u Rusiju ide po pripadnik Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane i Komande za obuku sa komandantom Gardijskog bataljona potpukovnikom Vladimirom Vukajlovićem na čelu.

(Telegraf.rs)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …