Home / AKTUELNO / Iza kulisa vojnih vežbi „Slovensko bratstvo 2016“: Rusi testiraju novo oružje u Srbiji! (VIDEO)

Iza kulisa vojnih vežbi „Slovensko bratstvo 2016“: Rusi testiraju novo oružje u Srbiji! (VIDEO)

500
Pripadnici oružanih snaga Rusije i Belorusije koji učestvuju u multinacionalnoj vežbi „Slovensko bratstvo 2016“, koja će biti održana od 3. do 9. novembra na aerodromima i poligonima Vojske Srbije, sleteli su danas na aerodrom Batajnica kod Beograda, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije

Kako je navedeno, pripadnike oružanih snaga Rusije i Belorusije dočekao je komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Zoran Veličković, koji je i oficir za planiranje vežbe.

Na taktičkoj vežbi u Srbiji učestvovaće 212 pripadnika Vazdušno-desantne vojske Rusije, 56 pripadnika Oružanih snaga Belorusije i 450 pripadnika Vojske Srbije.

General Veličković je, poželevši dobrodošlicu učesnicima vežbe, rekao da je reč o tradicionalnoj vežbi koja se, u okviru međunarodne vojne saradnje, izvodi po treći put sa oružanim snagama Rusije, a drugi sa kolegama iz Belorusije.

Veličković je kazao da je cilj vežbe unapređenje operativnih sposobnosti, pre svega, u protivterorističkim dejstvima zajedno s pripadnicima ruskih i beloruskih oružanih snaga.

Zamenik načelnika Štaba vazdušno-desantnih snaga Rusije Oleg Poljgujev rekao je da će narednih dana jedna od najboljih jedinica ruskih vazdušno-desantnih snaga pokazati kako se uspešno dejstvuje protiv potencijalnih neprijatelja.

Pogledajte video:

Check Also

EKSKLUZIVNO NOGO: IMAM VIDEO KOJI KOMPROMITUJE VUČIĆA, EVO S KIM JE SEDEO.. (VIDEO)

Političar Srđan Nogo bio je gost Srbin.info i otkrio mnogo ekskluzivnih informacija u vezi afera …