Home / AKTUELNO / IZRAELCI PROVOCIRAJU SOPSTVENU KATASTROFU: „Uništili smo ruski S-300!“

IZRAELCI PROVOCIRAJU SOPSTVENU KATASTROFU: „Uništili smo ruski S-300!“

eksplozija- bombardovanje

Zvanični sirijski izvori negirali su izveštaje da su izraelski jurišni helikopteri juče pogodili 90. brigadu Sirijske arapske armije (SAA) južno od Kuneitre.

Ova izjava je usledila nakon što je nekoliko novinskih agencija tvrdilo da su Izraelske vazduhoplovne snage izvršile udar na ciljeve SAA u južnoj Kuneitri nakon što je jedna raketa pala na teritoriju Izraela, doletevši iz Sirije.

Lokalni izvori su govorili o neuobičajenom pokretu izraelskih helikoptera i borbenih aviona duž sirijsko-izraelske granice, a takođe su potvrdili i razmeštanje izraelskih tenkova na pozicijama bliže tom frontu.

Ranije ove nedelje izraelski borbeni avioni su lansirali pet projektila na navodno Hezbolahovo skladište oružja na Međunarodnom aerodromu u Damasku.

Takođe, Izraelske vazduhoplovne snage su upotrebile projektil Patriot protiv izviđačkog drona koji je u vazdušni prostor Izraela ušao iz Sirije.

Izrael se protivi mogućem širenju uticaja Hezbolaha i pro-iranskih milicija koje deluju u Siriji duž izraelsko-sirijske granice.

U međuvremenu, proizraelska medijska kampanja protiv iransko-sirijsko-ruske alijanse proširila se u medijima.

U ovom trenutku, mejnstrim mediji aktivno izveštavaju da su izraelski avioni uništili ruski S-300 raketni odbrambeni sistem u januaru 2017. godine.

(Pravda)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …