Home / AKTUELNO / „JA ĆU SVE DA SREDIM“ Kako je bivši student Bogoslovije varao ljude glumeći POPA, AGENTA VBA I POLICAJCA

„JA ĆU SVE DA SREDIM“ Kako je bivši student Bogoslovije varao ljude glumeći POPA, AGENTA VBA I POLICAJCA

Foto ilustracija
Kod Milorada Radovanovića (35) iz Kragujevca, nekadašnjeg studenta Bogoslovskog fakulteta, uhapšenog zbog sumnje da se lažno predstavljao sveštenicima, građanima i policajcima da bi navodno rešio crkveni sukob u naselju Beloševac, nađen je arsenal oružja.

Kako je „Blic“ pisao, pre dva meseca u kragujevačkom naselju Beloševac koje pripada Šumadijskoj eparhiji, vernici su se pobunili jer je vladika Jovan bez ikakvog razloga otpustio njihovog omiljenog sveštenika Sašu Ognjanovića.

Taj sukob između vernika i vladike šumadijskog Jovana osumnjičeni Radovanović pokušao je da iskoristi i da sebe predstavi kao spasitelja, tačnije čoveka koji može da posreduje i reši konflikt u Šumadijskoj eparhiji.

– Osumnjičeni je sveštenicima Eparhije šumadijske, ali i građanima Beloševca koji su želeli da se što pre taj sukob završi i da im se vrati omiljeni pop Saša Ognjanović predstavljao kao radnik Vojnobezbednosne agencije i Ministarstva unutrašnjih poslova. Da bi bio uverljiv tokom razgovora s njima, uzimao je mobilni telefon uz opasku „sada ću da pozovem kolege“. Zatim bi se pretvarao da ukucava neki broj na mobilnom telefonu i sam sa sobom pričao o „ozbiljnim stvarima“ i šta treba učiniti da se sukob reši i sve strane budu „namirene“ – kaže sagovornik „Blica“ upoznat sa istragom.

Radovanović se, međutim, nije lažno predstavljao samo sveštenicima i građanima, već i policajcima angažovanim na teretu, kojima je pričao da je revizor Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve i da je njegov zadatak da vidi šta se tačno dešava u parohiji.

– Međutim, policajcima, ali i građanima i sveštenicima njegovo ponašanje bilo je sumnjivo, i to najviše zbog samouverenog nastupa da će sve on da sredi, pa je počela istraga ko je on i šta zaista radi. Ubrzo je raskrinkan i uhapšen – dodaje naš izvor.

Policija je pretresla stan osumnjičenog u kome je pored vojne uniforme i svešteničke mantije, našla kratež, tri lovačke puške, lovački karabin, pištolj i nekoliko komada municije raznog kalibra za čije posedovanje nije imao dozvolu. Od njega su oduzete i dve lovačke puške, lovački karabin, malokalibarska puška i dva pištolja u legalnom posedu.

Osumnjičenom Radovanoviću određeno je zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …