Home / AKTUELNO / „JEDNA OPASNA STVAR ĆE SE DOGODITI AKO SE RUSIJA DIPLOMATSKI DOGOVORI S UKRAJINOM“

„JEDNA OPASNA STVAR ĆE SE DOGODITI AKO SE RUSIJA DIPLOMATSKI DOGOVORI S UKRAJINOM“

Ruska Federacija treba da odmeri prednosti i nedostatke pre nego što nastavi dalje pregovore sa Ukrajinom, kao i da diplomatskim putem okonča vojnu operaciju denacifikacije.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Sergej Markov. On je u intervjuu za novinsku publikaciju Ukraina.ru detaljno govorio o stavu Moskve po ovom pitanju, a takođe je ukazao na probleme koji bi nastali ako bi se Rusija diplomatskim putem dogovorila sa Ukrajinom.

Sergej Markov je pre svega podsetio da je Rusija pre nekoliko nedelja očekivala da će ukrajinsku krizu okončati pregovorima sa Kijevom.

Međutim, sada se situacija ozbiljno promenila i Kijev pokušava da postavi uslove Moskvi, odbijajući da ispuni kontrasporazume. Ovakvo stanje stvari ukazuje da će diplomatski završetak specijalne operacije biti praćen raznim provokacijama ukrajinskih vlasti.

Prema mišljenju politikologa, ako se Moskva dogovori sa Kijevom o završetku specijalne operacije uz pomoć diplomatije, onda će Ukrajina najverovatnije ostati verna „antiruskom“ projektu, nastavljajući da organizuje razne provokacije u određenim regionima.

„U ovom slučaju, protivnici Rusije će jednostavno uzeti plaćenike iz celog sveta i evidentirati ih kao građane Ukrajine, a kroz to će stvoriti moćnu vojsku koja će biti bačena na Rusiju 2024. godine“, objasnio je Markov.

Rusija bi, pak, trebalo da sprovede drugačiji scenario razvoja situacije, postižući određene ciljeve prilikom sprovođenja specijalne operacije denacifikacije Ukrajine.

Reč je o preuzimanju kontrole nad određenim regionima zemlje, gde će se sprovoditi ozbiljne političke reforme u cilju promene državnog kursa.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …