Home / AKTUELNO / JEZIVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA (8): Ruka mu je trulila u gipsu zbog 3 bakterije koje su ga na živo jele (FOTO)

JEZIVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA (8): Ruka mu je trulila u gipsu zbog 3 bakterije koje su ga na živo jele (FOTO)

500
Dečak Radenko Nikodinović (8) iz mesta Kozjak kod Loznice koji je slomio ruku, a nakon nekoliko dana preminuo, potresao je celu Srbiju. Roditelji su neutešni, ali ne žele da smrt njihovog sina ostane nekažnjena, za sve krive lekare, a njegov otac Milan kaže da su mu dete napale bakterije od kojih je i umro.

Nesrećnom ocu beogradski lekari rekli su i to da su kod dečaka uočene tri bakterije, od kojih su dve prisutne na ranama od ratnih povreda ili povreda od poljoprivrednih mašina! Sve se dalo na zlo, jer je ruka oticala, a gips je prekinuo krvotok, pa je nastupilo truljenje mesa, tromboza i na kraju sepsa. Nije bilo spasa, iako je u Beogradu operisan čak tri puta, a zahvati su trajali satima uz asistenciju stručnjaka sa VMA, prenose Novosti.

Dan posle dečakove smrti, prozori na bolnici su polupani, Lozničani žele da krivac odgovara, a juče je u lozničkoj bolnici pokrenut unutrašnji i spoljašnji nadzor kojim će se utvrditi sve okolnosti pod kojim je došlo do tragedije.

500

Njegovi roditelji su se nadali do poslednjeg momenta da će se dečak izvući:
– Spavao sam u petak uveče u autu, nisam se kući ni vraćao. Gajio sam nadu, ali kada sam ga video otečenog lica i kada su mi rekli da su bakterije našle put do njegovih pluća. Njima tamo svaka čast, jer ni oni nisu kući išli, njih četvorica, pokušavajući da ga spasu. Bez obzira na to što je moje dete umrlo na njihovim rukama znam da su dali sve od sebe – kaže Milan.

(Telegraf.rs)

Check Also

RUSKI LEKAR I NAUČNIK: SITUACIJA SA PANDEMIJOM KORONAVIRUSA LIČI NA PROBU BIOLOŠKOG RATA

Situacija sa pandemijom koronavirusa liči na probu biološkog rata, izjavio je ruski dečji hirurg Leonid …