Home / ZANIMLJIVOSTI / NAJSKUPLJA DNEVNICA U SRBIJI: Rade subotom, za POLA SATA zarade 100 evra!

NAJSKUPLJA DNEVNICA U SRBIJI: Rade subotom, za POLA SATA zarade 100 evra!

vencanje-novac-dinari-telegraf
Kada odlučite da se venčate, sa svih strana stižu samo lepe reči, ali je malo onih koji mladencima mogu da pomognu, osim roditelja – ako su u mogućnosti.

Mladenci sve češće žele da se venčanje obavi u velikim salama gde mogu da prisustvuju svi svatovi. Ali, tu se pojavljuje problem.

Cena za izlazak matičara u restoran ili neku veću salu van prostorija opštine veća je i po nekoliko puta od cene u opštini. Negde je ta razlika prihvatljiva, ali uglavmom je nerazumna.

Osim razlike u ceni, ima razlike i u tome ko za cene pita. Okrenula sam 10 brojeva i trazila informaciju o cenovniku kao novinar. Dogovor sam dobila samo od Novog Sada i Jagodine.

Tako smo saznali da venčanje u Gradskoj kući u Novom Sadu košta 500 dinara, dok se odlazak matičara u restoran bilo kog dana naplaćuje 9.000 i da je ta cena ustanovljena jos 2003. Rekli su mi da je ova razlika zanemarljiva, i da kad mladenci već plaćaju sve ostalo, što ne bi i ovo.

Jagodinci, kako kažu, mladencima savetuju da se venčaju u gradskoj opštini jer je besplatno, a da svaki izlazak matičara košta 6.000 din.

Od ostalih opština i gradova, od kojih sam kao novinar tražila informaciju, odgovor nisam dobila. Pravdali su se da davanje informacija mora da odobri načelnica, ali sa njom nikako nisu hteli da me povežu.

Kada sam pozvala kao mlada te iste opštine i gradove, istog trenutka su mi izdeklemovali cenovnik.

Iako se od Beograda očekuje da prednjači u cenama, glavni grad Srbije je zauzeo drugo mesto sa cenom od 300 dinara u opštini i 12.515 u restoranu.

Zlato je (bukvalno i figurativno) pripalo Subotici. Ukoliko planirate venčanje u Gradskoj kući, daleko od toga da ćete proći kao u Jagodini.

U Subotici se nočvanik itekako vadi i broji do 5.200 u opštini, dok se matičar u restoranu plaća neverovatnih 16.801 dinar. Subotički matičari kažu da su to pristojne cene.

Na trećem mestu je Šabac u kom preko telefona čestitaju što ste stali na “ludi kamen”, požele sve najbolje, a onda te čestitke naplate. Opuste vas cenom za opštinu od 660, pa vas šokiraju restoranskom cifrom od 10.800 din.

Na kraju se ispostavilo da je najbolje venčati se u Guči. Venčanje u opštini je 1.000 din, a u restoranu samo 2.000. Još ako zakažete venčanje u vreme Sabora trubača, dobijete i muziku besplatno. A matičari iz Guče imaju poruku za ostale u Srbiji:

– Mi razmišljamo o povećanju nataliteta i zbog toga su cene venčanja niske. To isto poručujemo i ostalim kolegama, naročito kolegama u Subotici. Snizite cene, pa možda u Vojvodini neće vladati bela kuga.

Mislite o tome.

(Telegraf.rs)

Check Also

AMERIKANAC NATERAO AUSTRALIJSKI UNIVERZITET DA UKLONI STRAŠNE UVREDE PREMA SRBIMA (VIDEO)

Američki bloger i jutjuber Čarls Kater naterao je australijski Univerzitet Viktorija da ukloni lekcije i …