Home / AKTUELNO / KADA ĆEMO NA BIRALIŠTA? Ovi termini su najizgledniji za izbore..

KADA ĆEMO NA BIRALIŠTA? Ovi termini su najizgledniji za izbore..

Foto: Tanjug/Irfan Ličina
Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Bojan Klačar iz Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) je izjavio danas da je najrealnije da će termin za održavanje predsedničkih izbora biti u prvoj polovini aprila, kao i da će zbog rokova vladajuća koalicija morati brzo da se izjasni da li će biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori.

– Samo možemo da spekulišemo o datumu, ali verujem da 16. april, kada je Vaskrs, nije realan datum za predsedničke izbore, a ostali datumi su u igri – rekao je Klačar za RTS.

On kaže da je prema ranijem iskustvu utisak da SNS preferira da se izbori održe u što kraćem roku i da kampanja što manje traje.

Kampanja za predsedničke izbore može trajati najmanje 30, a najviše 60 dana.

– Tako da je možda neka prva polovina aprila u ovom momentu neki realniji scenario za predsedničke izbore, što će zavisiti od vladajuće koalicije – rekao je Klačar.

Na pitanje novinara da premijer Aleksandar Vučić nije isklučio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i komentar da je trajanje kampanje za parlamentarne izbore najmanje 45 dana, Klačar je odgovorio da to znači da možemo da očekujemo brzu reakciju premijera i vladajuće koalicije o eventualnom raspisivanju i parlamentarnih izbora.

– Jedino što je izvesno je da će SNS da se odredi veoma brzo prema tome, ali kako trenutno stvari stoje utisak je da parlamentarni izbori nisu realni. Ali, to će zavisiti od straničke procene. Moraju brzo da reaguju ako žele da ti izbori budu spojeni sa predsedničkim – naveo je Klačar.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …