Home / AKTUELNO / Lavrov otkriva: NATO planira incidente i slanje trupa u Rumuniju u Bugarsku

Lavrov otkriva: NATO planira incidente i slanje trupa u Rumuniju u Bugarsku

lavrov

Nato razmatra mogućnost raspoređivanja svojih vojnih kontingenata u Bugarskoj i Rumuniji, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi NSPM.

On je u intervjuu za ruski list Izvestija, ocijenio da aktivnosti Alijanse u blizini ruskih pograničnih regiona, imaju provokativan i destabilizujući karakter.

„Zajedno sa najavljenim ispraćajem vojnih kontingenata NATO u Poljsku i baltičke zemlje, već se vode razgovori o istovremenom prisustvu snaga Alijanse i na teritoriji drugih zemalja u Istočnoj Evropi, u Bugarskoj i Rumuniji,“ rekao je Lavrov i dodao da Rusiju brinu i najave nekoliko članica NATO da modernizuju svoje oružane snage i izgrade novu vojnu infrastukturu, prenosi „TAS“.

Zabrinutost Moskve izaziva i gomilanje trupa Alijanse u blizini ruske granice, a naročito nastavak izgradnje američkog antiraketnog sistema u Evropi, rekao je ruski šef diplomatije.

NATO-ve trupe marširale su letonskim gradovima koji se nalaze uz samu granicu Rusije, prenijela je televizija RT. U maršu koji je otpočeo u utorak i trajao do danas učestovali su osim pješadije i oklopna vozila.

Iz Moskve je ocijenjeno da ovakav postupak NATO-a predstavlja prijetnju za Rusiju i da je povećana mogućnost incidenta.

„Razvrstavanje vojske na ovakav način je prijetnja za nas“, rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Aleksej Meškov i naglasio: „Ko kaže da se će završiti na ovome. Nemamo takvu informaciju“.

(in4s.net)

 

Check Also

SAD NA IVICI GRAĐANSKOG RATA- POLICAJCI KLEKLI PRED DEMONSTRANTIMA (VIDEO)

Nekoliko policajaca Njujorka i policajaca okruga Flint u Mičigenu kleklo je na ulicu sa demonstrantima …