Home / ZANIMLJIVOSTI / PITALI SU BILA GEJTSA ŠTA BI UČINIO SA DVA DOLARA: Njegovo odgovor će vam pomoći da se obogatite!

PITALI SU BILA GEJTSA ŠTA BI UČINIO SA DVA DOLARA: Njegovo odgovor će vam pomoći da se obogatite!

500

U tekstu koji je objavio na sopstvenom sajtu, Gejts je ponudio neke „trikove“ pomoću kojih možete da živite sa samo dva dolara dnevno

Bil Gejts je najbogatiji čovek na svetu sa čak 74,9 milijardi dolara, što je bogatstvo koje teško možemo i da zamislimo. Iako ima novca i više nego što može da potroši, Bil Gejst je čovek koji pokušava da nam objasni kako bismo svi mogli da živimo sa dva dolara na dan.

Gejts, kao jedan od vodećih svetskih filantropa, proveo je dosta vremena radeći i pomažući siromašnima u Africi, tako da zna najbolji način kako živeti sa samo dva dolara na dan. U tekstu koji je objavio na sopstvenom sajtu, Gejts je ponudio neke “trikove” pomoću kojih možete da živite sa samo dva dolara dnevno.

“To je ono što bih ja radio – gajio bih piliće” – poručuje Gejts, a potom objasnio svoju odluku. Pre svega, o njima je lako i jeftino brinuti se, objašnjava Gejts, a mogu da pomognu i održavanju zdravlja dece jer su neprocenjiv izvor hrane.

Jaja mogu pomoći u borbi protiv neuhranjenosti, ali je tu i mogućnost da se izlegu jaja, prodaju pilići, i potom sa tim novcem kupovi hrana. I na kraju, pilići su dobra investicija, i Bil Gejts ovde pokušava da nam dokaže da je jedan od najboljih preduzetnika na svetu.

“Pretpostavimo da farmer počne sa pet kokošaka. Jedan od suseda ima petla koji može da pomogne da se dobiju jaja od kokošaka. Nakon tri meseca, farmer može imati čak 40 pilića. I na kraju, prodajna cena od pet dolara po piletu, što je tipično u zapadnoj Africi, može da dovede do zarade od preko 1000 dolara godišnje” objašanjava Gejts.

(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …