Home / AKTUELNO / LAZANSKI PROGOVORIO O ŠKAKLjIVOJ TEMI: Ovo je istina o ceni MIG-ova i prijateljstvu sa Rusima!

LAZANSKI PROGOVORIO O ŠKAKLjIVOJ TEMI: Ovo je istina o ceni MIG-ova i prijateljstvu sa Rusima!

Gostujući u emisiji „Priča o nama“ televizije Banat vojno-politički komentator Miroslav Lazanski objasnio je da je sa šest „migova 29“, čiju je kupovinu u Rusiji dogovorio predsednik Aleksandar Vučić i 10 „migova“ koje već imamo, Srbija kompletirala svoju vojnu eskadrilu.

– Vojska Srbije sa ovih šest „migova“ i 10 migova 29 koje već ima, imaće kompletnu eskadrilu. Imaćemo „migova“ kao bivša SFRJ 1987. godine.

Tako ćemo uspeti da sačuvamo lovačku avijaciju koja je bila pred umiranjem.To će biti eskadrila na nivou modernizacije 4 – istakao je Lazanski. Upitan da li zna koliko će Srbija platiti Belorusiji vojne avione, vojnopolitički komentator lista „Politika“ objašnjava:

– Mislim da avione, u suštini, dobijamo besplatno, s tim što ćemo platiti njihovu modernizaciju. Pitanje je i ko će modernizovati protiv-raketni sistem S 300, Rusija ili Belorusija, sve zavisi u kojoj ga verziji kupujemo.

Inače, detalji vojno-tehničkog sporazuma svuda u svetu su tajna, niko ih ne objavljuje. Samo mi ovde u Srbiji očekujemo da znamo sve detalje. Za svaku zemlju formira se drugačija cena. O tome da li će cenu odrediti stepen prijateljstva sa Rusijom, Lazanaski odgovara.

– Da, stepen prijateljstva, stepen političkih odnosa i stepen ličnih veza između predsednika država. A Rusi uvek vode računa i o platežnoj moći država. Sigurno nije ista cena za Srbiju i za Kazahstan, koji ima naftu i zlato.

Zato je vrlo nezahvalno govoriti o ceni. Mi naoružanje zapravo kupujemo od Belorusije, ali uz saglasnost proizvođača, a to je Ruska federacija. Ugovorima je strogo definisano da se naoružanje ne može prodati trećoj strani bez saglasnosti Rusije.

To je uobičajena klauzula jer danas Mađarska i Poljska, na primer, ne mogu da prodaju ni jedan komad oružja proizvedenog u Rusiji, dok se Moskva ne saglasi – izjavio je Lazanski za TV Banat.eksdrila

Check Also

HAOS U BRISELU: DESETINE HILjADA NA ULICAMA, SUKOBI S POLICIJOM, SUZAVAC.. (VIDEO)

Na desetine hiljada ljudi marširalo je danas centrom Brisela u znak protesta zbog pooštrenih ograničenja …