Home / TEMA DANA / Orban uzburkao javnost tvrdnjom: Mađarska neće primati migrante, to nisu izbeglice već- muslimanski osvajači!

Orban uzburkao javnost tvrdnjom: Mađarska neće primati migrante, to nisu izbeglice već- muslimanski osvajači!

Viktor Orban je upozorio da izbeglice koje preplavljuju Evropu nisu tek izbeglice već „muslimanski osvajači“ koji će dovesti do formiranja „paralellnih društava“ na Starom kontinentu.

Pritom je – u intervjuu nemačkom listu Die Welt – naglasio:

„Mađarska i nadalje neće primati migrante. Mi te ljude ne smatramo muslimanskim izbeglicama. Mi na njih gledamo kao na muslimanske osvajače“.

Istovremeno je pozvao vodeće zemlje EU da pokažu „dužno poštovanje prema Mađarskoj“.

Za dolazak migranata-osvajača u Evropu, mađarski premijer je najdirektnije optužio američkog milijardera finansijskog špekulanta rođenog u njegovoj zemlji.

Prvo je ukazao da se Soroš obogatio na „kazino kapitalizmu” i da se ponaša kao šef države bez države. Potom je otkrio da je Soroš finansirao 60 nevladinih organizacija koje podržavaju migracije u Evropu:

„Veliki broj muslimanskih imigranata dovešće do pojave paralelnih društava. Muslimanska i hrišćanska društva se nikada ne povezuju. Mi (Mađarska) to ne želimo i ne želimo da nas iko prisiljava na to”.

Migrante je dodatno nazvao „invazivnom muslimanskom silom”:

„Oni (migranti) su prošli kroz četiri države na putu do EU, a sve te zemlje su bezbedne i u njima ne moraju da beže da bi spasili glavu, ali nisu bogate kao Nemačka. Oni koji su došli na Mađarsku granicu 2015. godine ušli su u zemlju nelegalno. To nije bio talas izbeglica, nego invazija. Nikada nisam razumeo kako Nemačka, kao primer discipline i vladavine prava, može da slavi nelegalne ulaske, anarhiju i haos kao nešto što je dobro”.

Još je dodao: „Svi migranti žele u Nemačku, jer žele nemački stil života. Mađarski narod ne želi migracije. Sa moje tačke gledišta, nemoguće je da jedna vlada odbaci stav naroda o takvom pitanju. Mađarska kao zemlja članica EU mora sačuvati primat u odlučivanju o tome ko će da živi na njenoj teritoriji”.

Check Also

„INVAZIJA KREĆE U JANUARU, ZA NAPAD SPREMNO 94.000 VOJNIKA!“

Rusija bi krajem januara mogla da izvede vojnu invaziju velikih razmera u ukrajinskom regionu Donbasa, …