Home / AKTUELNO / MEDOJEVIĆ: PRAVI SE ANTISRPSKA VLADA, I SPREMA SE DEZITEGRACIJE CRNE GORE!

MEDOJEVIĆ: PRAVI SE ANTISRPSKA VLADA, I SPREMA SE DEZITEGRACIJE CRNE GORE!

JEDAN od lidera Demokratskog fronta i poslanik PzP-a Nebojša Medojević izjavio je da ne komunicira sa potpredsednikom Vlade u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem, ali da će razgovarati sa njim ukoliko dobije poziv vezan sa sastav nove vlade.

On je na konferenciji za medije kazao da su uspostavljeni novi kanali šverca cigareta i kokaina iza kojih stoji „ova vlast“.

Odgovarajući na pitanje o formiranju manjinske vlade, Medojević je kazao da izbegavanje koalicije da DF-om znači direktan pakt sa mafijom.

„Mi smo apsolutno uvek bili spremni za formiranje Vlade na osnovu volje građana. PzP ima jasne stavove. Koleginica Bošnjak i kolega Radulović juče su imali neformalne razgovore i to je sve što sada mogu reći. Ja sa Dritanom Abazovićem nemam ni građansku komunikaciju, jer je slagao velike stvari kada smo birali predsedničkog kandidata 2018. godine, ali to ne znači da ne možemo politički da komuniciramo”, kazao je Medojević.

Ako dobije poziv, organizovaće sastanak nakon povratka sa puta.

„Reći ću mu da će biti odgovoran za dezintegraciju Crne Gore, da pokušava da napravi antisrpsku vladu, a će to dovesti do homogenizacije srpskog političkog faktora u Crnoj Gori i radikalizacije njihovih političkih zahteva, što može voditi dezintegraciji Crne Gore”, rekao je lider PZP-a.

On navodi da Demokratski front nije ušao u Vladu „isključivo iz razloga jer su svi znali ako DF uđe da će se Crna Gora očistiti od mafije“.

„DF je bio neprihvatljiv jer je neprihvatljivo da srpski faktor bude u Vladi, drugi razlog sam ja jer znaju da bi u borbi protiv organizovanog kriminala mogao da me zaustavi samo metak”, kazao je Medojević.

On je na konferenciji za novinare kazao  da je sa cigaretama nestao i kokain nepoznate količine.

Ocenio je da Krivokapićeva Vlada nije uspela da ispuni tri istorijska zadatka nakon smene DPS-a.

„Nije napravljenja demontaža režima, nije napravljeno pomirenje i nisu napravljene radikalne institucionalne reforme, niti je otrgnuta Crna Gora iz kandži organizovanog kriminala”, kazao je Medojević.

Ukazao je da su uspostavljeni novi kanali šverca iza kojih stoji ova vlast.

„To će prestati kada se formira vlada koja ne prima novac od švercera cigareta i kokaina. Ja nemam dokaze, ali znam da se šverc ne može organizovati bez odobrenja premijera, direktora policije i ANB”, kazao je on.

Ističe da ni u najjeftinijoj produkciji ne bi prošao scenario dojave o bombi, a da direktorka Uprave prihoda i carina kaže da su u tom trenutku ukradene cigarete.

„U toku evakuacije nije prošao ni jedan kamion, direktorka obmanjuje javnost”, tvrdi Medojević.

On je kazao da DF neće da švercuje kokain i cigarete i da neće biti u Vladi ako je to uslov SAD-a i međunarodnih carina.

Smatra da je Abazović dobio ponudu da uzme novac ili će „dobiti metak“.

„Zna se da Demokratskom frontu ne bi mogao niko da postavi tu ponudu na sto“, rekao je Medojević.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …