Home / AKTUELNO / „MEITA“ GRADI DRUGU FABRIKU U SRBIJI I OTVARA JOŠ 1.500 RADNIH MESTA- PLATA 600 EVRA! (FOTO)

„MEITA“ GRADI DRUGU FABRIKU U SRBIJI I OTVARA JOŠ 1.500 RADNIH MESTA- PLATA 600 EVRA! (FOTO)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova „Meita“ u Bariču gde su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika.

– Neki su se pre godinu dana smejali da ćemo od napuštene fabrike „Prva iskra Barič“ napraviti najmoderniju fabriku u ovom delu Evrope. Danas se ovde proizvode turbo punjači za „Mercedes“ i „Ford“. Investori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrđuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće. Predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada. To će omogućiti 1.500 novih radnih mesta za Obrenovac i grad Beograd – rekao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

On je posebno naglasio da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u „Meiti“ što se, prema njegovim rečima, prvi put dešava, a cilj je da mladi ljudi imaju sigurnost i ovde zasnivaju porodice.

Nove fabrike i nova radna mesta pravi su pokazatelj kako se Beograd promenio u periodu ove gradske vlasti, rekao je gradonačelnik.

Foto: beoinfo.rs

Čučković je istakao da je samo pre godinu dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a da već danas u „Meiti“ radi 1.000 Obrenovčana, te da za nekoliko dana kreće izgradnja duplo veće fabrike.

– To je veliki uspeh za Obrenovac, koji je jedno od najvećih gradilišta u Beogradu. Kompanije „Meita“ ne bi bilo u Obrenovcu da nije bilo vizije predsednika Aleksandra Vučića, političke stabilnosti i ekonomske izvesnosti koje je sproveo, kao i uloge gradonačelnika u pregovorima sa kineskim investitorima. Pokazali smo da Srbija u privlačenju stranih investicija može da pobeđuje i zemlje Evropske unije, kao i da proizvodnja za automobilske renomirane brendove može biti i u našem Obrenovcu – ukazao je Čučković.

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …