Home / AKTUELNO / METEOROLOZI UPOZORAVAJU, SRBIJI OPET PRETI POTOP: Stiže nam najkišovitije proleće ikad!

METEOROLOZI UPOZORAVAJU, SRBIJI OPET PRETI POTOP: Stiže nam najkišovitije proleće ikad!

Jedan od najpopularnijih vremenskih servisa na svetu, Acuuweather, objavio je sezonsku vremensku prognozu, upozoravajući na visoki rizik od poplava.

500

Najrizičnija područja su centralna Italija i Balkan, zahvatajući deo Mađarske i Slovačke na severu, kao i Grčku i Tursku na jugu.

Kada se temperature budu postepeno povećavale, sneg sa Dinarskih planina i Karpata će početi da se topi, što će dovesti do velikog porasta vodostaja reka.

Srbija se nalazi u središtu područja sa visokim rizikom od poplava, a pored snega koji će se otopiti, očekuju se i količine padavine iznad proseka.

Što se tiče temperatura, one će biti ispod proseka za ovo doba godine. Padavine će se naglo povećati od aprila do maja, dok će temperature ostati blizu normalnih.

500

Vreme narednih dana

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 26. februara, do subote jutra biti sa slabim i umerenim mrazem, a u toku dana pretežno sunčano i postepeno toplije vreme.( KLIKNITE NA OBELEŽENI DEO TEKSTA I PROČITAJTE „DIREKTOR AMERIČKE AGENCIJE OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE ZA REGION BALKANA NA PROLEĆE 2015!“)

Samo se u zapadnim i severnim krajevima u subotu pre podne očekuje prolazno naoblačenje. Od nedelje do kraja perioda biće umereno do potpuno oblačno vreme, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom.Krajem perioda očekuje se više padavina. U nedelju će jugoistočni vetar biti u pojačanju.

(Kurir)

Check Also

ŠOKANTAN VIDEO: ZAŠTO U NOVOM SPOTU SNS NEMA KOSOVA?

Veoma čudan spot pojavio se ovih dana u predizbornim aktivnostima SNS. Svi koji su ga …