Home / AKTUELNO / „Na proleće počinju mitinzi a do kraja godine očekujemo izbore, sa Dverima samo ako registruju stranku!“

„Na proleće počinju mitinzi a do kraja godine očekujemo izbore, sa Dverima samo ako registruju stranku!“

Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine, rekao je Šešelj.

seselj

Radikali će na proleće početi sa mitinzima protiv aktuelne republičke vlasti, najavio je večeras u Čačku lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, na tribini održanoj u prepunoj sali Skupštine grada.

Čekamo proleće, da gora ozeleni i počinjemo sa mitinzima. Ova vlast neće izdržati još dugo jer puca po svim šavovima, pa očekujemo izbore do kraja godine, rekao je Šešelj, prenosi Glas zapadne Srbije.

Lider radilaka je istakao da je Aleksandru Vučiću i Tomislavu Nikoliću „istekao rok trajanja“, što se vidi iz istupa zapadnih diplomata i pisanja stranih medija.

Oni trpe pritiske u vezi zaokruženja nezavisnosti Kosova i Metohije, a kada se to završi, biće pušteni niz vodu. Nekada su bili dobri i skromni ljudi, ali su podlegli laskanju i pritiscima Zapada, postali su pohlepni, a ja snosim deo krivice za to, jer da nisam otišao, to se ne bi desilo, ocenio je Šešelj.

Šešelj je posebno kritikovao nepostojanje ekonomske politike Vlade, koja je, prema njegovim rečima, gora od svih prethodnih, što se ogleda u stalnom zaduživanju i zanemarivanju domaće privrede.

Predsednik SRS je isključio mogućnost zajedničkog delovanja sa DSS, koju smatra propalom strankom, i Dverima, sve dok deluju kao pokret, a ne partija.

Pored toga, Dveri su monarhistička organizacija, a Šešelj je istakao da ostaje pri svom ranijem antimonarhističkom uverenju, jer misli da je republika demokratska i civilizacijska tvorevina.

Šešelj je istakao da budućnost Srbije vidi u čvršćim vezama sa Rusijom, sa kojom treba formirati jedinstveno tržište, odbrambeni sistem i carinsku uniju.

Govoreći o odnosu Srbije prema haškom tribunalu, on je rekao da su sve prethodne vlade olako isporučivale svoje optužene građane.

Đinđić je isporučio Miloševića na najsvetiji srpski praznik, Vidovdan, a mene je poslao tamo rekavši Karli Delponte da me ne vraća. Stigla ga je božja kazna, ja sam tu, a njega nema, kazao je Šešelj i ponovio da se u Hag neće vraćati dobrovoljno.

(Fonet)

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …