Home / U FOKUSU / Hrvatski profesor: Hrvatski fašizam spada u najgore u istoriji, a Srbi su građani drugog reda čiji se identitet planski zatire!

Hrvatski profesor: Hrvatski fašizam spada u najgore u istoriji, a Srbi su građani drugog reda čiji se identitet planski zatire!

Penzionisani profesor Univerziteta u Zagrebu Svetozar Livada tvrdi da fašizam u Hrvatskoj nikad nije poražen i da su Srbi u toj zemlji i sad, kao i za vreme Drugog svetskog rata, građani drugog reda čiji se identitet zatire na svakom koraku.

Exif_JPEG_422

– U EU se prećutno podržava antiduh civilizacije koja se iznova javlja u Hrvatskoj. Kad poslanik u Evropskom parlamntu Ruža Tomašić govori da u Hrvatskoj treba ukinuti nacionalne manjine, to ne izaziva nikakvo reagovanje iz Brisela – rekao je Livada.

On je za “Press RS” ocenio da je pobeda Kolinde Grabar Kitarović na izborima za predsednika Hrvatske dokaz da u toj zemlji ponovo dolazi do buđenja najcrnje ideologije u istoriji čovečanstva.

Livada je istakao da hrvatski fašizam spada u najgore fašizme u istoriji i da je, zapravo, klerofašizam.

– Klerofašizam je posebno efiksan, jer je etnički princip satiranja drugog naroda unosan. Hrvati su oteli Srbima 60.000 stanova, a pripadnicima tog naroda koji žive na selu opljačkali su i uzeli kompletnu imovinu – kuće, zemlju, privredne objekte, stočni fond i to je planski urađeno – zaključio je Livada.

(Press, Vesti)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …