Home / AKTUELNO / NAJNOVIJA VEST – RUSKI MEDIJI JAVLJAJU: „Putin se priprema za nuklearni rat! Širom Rusije se grade bunkeri!“

NAJNOVIJA VEST – RUSKI MEDIJI JAVLJAJU: „Putin se priprema za nuklearni rat! Širom Rusije se grade bunkeri!“

rusija- putin- rat
Ruski mediji preneli su vest da se bunkeri, koji su sposobni da izdrže udare atomskih bombi, grade širom Rusije, a američki obaveštajci su ubeđeni da se Vladimir Putin sprema za nuklearni rat.

– Rusija se priprema za veliki rat, za koji veruje da će biti nuklearni i da će oni lansirati prve rakete. Amerika se ne priprema za veliki rat, a još manje za nuklearni, to je zabrinjavajuće – rekao je Mark Šnajder, nekadašnji zvaničnik Pentagona zadužen za nuklearnu bezbednost, a preneli su domaći mediji.

Do sada, CIA je identifikovala dva bunkera Voronovo i Šarapovo, a gradi se i veliki komandni centar za slučaj nuklearnog rata u blizini planine Jamantau na Uralu.

– Alarmantno je što ruska doktrina podrazumeva da taktično nuklearno oružje može biti korišćeno u konvencionalnim ratovima – rekao je general Kurtis skaparoti, komandir snaga SAD u Evropi.

Svakog dana se povećava mogućnost za početak nuklearnog rata između SAD i Rusije, rekao je doktor Loren Tompson, ekspert za bezbednost iz uticajnog Instituta “Leksington”.

– Najverovatnije mesto gde će doći do vojne konfrontacije jeste Baltik. Istorija će jednog dana zabeležiti da je najveća greška američkih lidera bila ta što su zanemarili mogućnost nuklearnog rata između Amerike i rusije nakon što se završio Hladni rat – poručio je on.

Inače, podsetimo na izjavu zamenika američkog ministra odbrane Majkla Karpentera od pre nekoliko meseci, kada je rekao da je NATO potpuno nemoćan pred Rusijom.

– NATO ne može da se odbrani u o9blastima s najizloženijim članicama. Ruskim trupama treba najviše 60 sati da osvoje Estoniju i Letoniju. Tako brz poraz ostavio bi NATO veoma malo mogućnosti za odbranu – kazao je tada on.

Rusija se priprema za testiranje naprednog nuklearnog projektila, za koji NATO nema rešenje, rakete tipa RS28, nazvane “Satana 2″. Razvili su podmornicu koja je sposobna da ispali nuklearnu bombu, a radi i na proizvodnji hipersonične rakete.

(Telegraf)

Check Also

HOLANDSKI EKSPERTI NEGIRAJU PROBLEMATIČNE ODLUKE “KRIZNIH ŠTABOVA”: NE PREPORUČUJEMO NOŠENJE MASKI JER..

Holandska vlada saopštila je da neće preporučiti građanima da nose zaštitne maske kako bi se …