Home / AKTUELNO / „Nalazimo u jeku ludačke kampanje, za samouništenje Srbije, pokušavamo da spasimo sto se spasiti može..“
Foto: Beta

„Nalazimo u jeku ludačke kampanje, za samouništenje Srbije, pokušavamo da spasimo sto se spasiti može..“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da neće biti bilo kakvog dogovora o KiM u kome Srbi neće imati „više teritorije, novca i prava od onog što danas imaju“.

– Borba da u međunarodnoj zajednici izdejstvujemo nešto neće biti laka i biće tim teža ukoliko imamo ovakve stručnjake koji unapred govore da bi dali Kosovu stolicu u UN, a da Srbija ništa ne dobije za uzvrat, kao što radi Saša Janković – rekao je Ðurić za Tv Pink.

On je naglasio da od međunarodne zajednice ne očekuje „preterano saosećanje, razumevanja, simpatije“.

– Naše je da ozbiljnim argumentima zastupamo ideju da se trudimo da pridobijemo i one koji su za poziciju Srbije i one koji su protiv – naglasio je on.

Pitanje Kosova i Metohije je, pojašnjava, sudbinska tema za našu zemlju i pojašnjava da se danas nalazimo u jeku „ludačke kampanje, za samouništenje Srbije“.

– Imate izjednačene pozicije Nataše Kandić i Sonje Biserko, crkvenih velikodostojnika, predstavnika političkih stranaka. Svi su se poravnali u isti stav – napadati sopstvenu državu i da Srbija ne dobije ništa na KiM – naglasio je on.

Ističe da niko nema monopol nad crkvom i da sebe predstavlja kao celu SPC, te dodaje da je ubedljiva većina monaštva i svestenstva i arhijereja racionalna i da hoće da za svoj narod izbori nešto na KiM.

– Mi pokušavamo da spasimo sto se spasiti može. Neće biti bilo kakvog dogovora u kome Srbi neće imati više teritorije, novca i više prava od onoga što imaju danas. Nemojte da vas bilo ko laže od onih koji su sebe dobro obezbedili – naglasio je on.

Srbija, ističe, neće odustati od borbe da sačuva srpski narod na KiM, da sačuva Srbiju na KiM, da ima više nego sto ima danas i nego što je imala ranije.

(Tanjug)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …