Home / AKTUELNO / NEPROPISNO SE PARKIRAO, DOŠLI SU KOMUNALNI POLICAJCI I POČEO JE SUKOB- ZAVRŠILO SE LOŠE ZA KOMUNALCE (SNIMAK OBRAČUNA)

NEPROPISNO SE PARKIRAO, DOŠLI SU KOMUNALNI POLICAJCI I POČEO JE SUKOB- ZAVRŠILO SE LOŠE ZA KOMUNALCE (SNIMAK OBRAČUNA)

Jedno nepropisno parkiranje može da se pretvori u pravu dramu. Glavnu ulogu u jednoj takvoj drami imaju su komunalni milicajci i građanin kome je uz kaznu, prećeno, uvrtana mu ruka, pretresan je i priveden u stanicu.

Beograđanin je, kako je rekao za televiziju N1, pre pretresa imao oko 150 hiljada dinara, a iz automobila komunalne milicije izašao je praznih džepova.

U šta će se pretvoriti izlazak iz automobila do prodavnice u beogradskom naselju Žarkovo, Dragan Vildović nije mogao ni da sanja. Jeste se nepropisno parkirao, ali nije slutio da susret sa komunalnom milicijom može biti tako dramatičan.

Ovako se odvijala konverzacija između njih:

“Lepo sam vas pitao šta će vam moja lična karta, vi ste dužni da mi odgovorite, šta će vam moja lična karta”, upitao je on.

Ličnu kartu je dao, međutim nastavio je da postavlja pitanja, a i da mobilnim snima milicajku koja je, kako Vildić kaže, postajala sve neprijatnija.

Milicajka: “Pošto snimate, evo imate snimak da će vam stići prekršajni nalog na kućnu adresu.”

Građanin: “Šta znači to, koliki nalog, lepo Vas pitam, nemojte da ste bahati, šta se dešava sa kaznom?”

Milicajka: “Ajde vozi”.

Građanin: “Šta ste rekli, ajde vozi, nećete da mi kažete šta se dešava sa kaznom?”

Milicajka: “Dobićete prekršajni nalog, ja sam lepo rekla”.

Građanin: “Šta znači to, koja kazna je u pitanju?”

Milicajka: Kako ne razumete, nikada nisi dobio kaznu? Daj telefon. Sad ću ti bre pišem ometanje bre!”

Građanin: “Koje ometanje?”

Milicajka: “Sad ću ti bre, pišem napad…”

Građanin: “Koji napad?”

Uz zavrtanje ruku Vildović je ubačen u auto komunalne milicije. Kaže, ka stanici Čukarica krenuo je sa četvoromesečnim honorarom u džepu, koji je neposredno pre incidenta podigao u banci.

“Ona je sela sa mnom pozadi, prebacili su me preko prednjeg suvozačkog sedišta, ja sam klečao na zadnjem sedištu, ona mi je držala zavrnute ruke, dok smo išli ka stanici uzela je da mi pretresa džepove. Kad su me uveli u kola ja sam imao sa sobom kovertu sa 150 hiljada dinara, Oni su me izvukli napolje, ona je ostala u kolima, njen kolega je izašao, a ja sam sa dvojicom ulazio u stanicu i njima prijavio da ja u džepu više nemam tih 150 hiljada dinara”, kaže on.

Drama se nastavila i naredna četiri sata u stanici. Prema Vildovićevim rečima, milicajci su umesto izveštaja pred njim pisali scenario u kom on postaje nasilnik.

“On kuca izveštaj, ona sedi tu iza njega, i on se okrene i kaže – on te udario nogom u stomak, rame, ona viče – da, da, udario me u stomak, i rukom u rame. A ona od kad je ušla u stanicu, sve vreme glumi, drži se za stomak, masira rame, ne možete da verujete kojaje to sve predstava”, priča Vildović.

Načelnik se izvinio, komunalci suspendovani

U sve se umešala i policija, tužilac i advokati.

Dragan Vildović je sa svojim advokatima snimak odneo i načelniku komunalne milicije, koji mu se kako kaže izvinio. Za televiziju N1 iz te službe, između ostalog, odgovaraju da komunalni milicionari nisu opravdano i pravilno upotrebili sredstva prinude, da su prekoračili granice svog službenog ovlašćenja.

Navodi se i da su protiv komunalnog milicionara i milicajke pokrenuti disciplinski postupci, te su udaljeni s posla, a o čitavom slučaju obavešteno je i Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

(Espreso.rs)

Check Also

ŠOK U UKRAJINI- SLEDI UJEDINJENJE SA RUSIJOM?! DONjECKA I LUGANSKA REPUBLIKA POTPISALE SPORAZUM O ZAJEDNIČKOJ CARINI

Lideri Luganske i Donjecke Narodne Republike, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin potpisali su sporazum o …