Home / AKTUELNO / NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BEOGRADU: Srušio se vojni helikopter sa bolesnom bebom, letelica prepolovljena, nema preživelih! (FOTO, VIDEO)

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U BEOGRADU: Srušio se vojni helikopter sa bolesnom bebom, letelica prepolovljena, nema preživelih! (FOTO, VIDEO)

Helikopter Vojske Srbije Mi-17 srušio se noćas u blizini Aerodroma Nikola Tesla. Više osoba je poginulo..

500Tanjug: Sava Radovanović

Letelica je poletela iz Raške, gde je bila angažovana u spasavanju bebe stare pet dana. Helikopter je stigao do aerodroma Nikola Tesla sinoć pre ponoći, ali je zbog veoma loših vremenskih uslova kružio oko aerodroma i tražio pogodno mesto za sletanje, prenosi B92. Pretpostavlja se da je helikopteru ponestalo goriva.

500Tanjug: Srđan Ilić

Nešto posle ponoći helikopter se gubi sa radara, a svaki kontakt s posadom je prekinut. Odmah je počela potraga, a ostaci helikoptera su uskoro pronađeni u blizini aerodroma, pored autoputa.

“Naš helikopter, kojim je životno ugrožena beba transportovana iz Raške, pao je u širem rejonu aerodroma Surčin. Više detalja naknadno”, objavljeno je posle ovoga na Tviter nalogu Ministarstva odbrane.

500Tanjug: Srđan Ilić

Helikopter je bio angažovan u okviru humanitarno-zdravstvene misije. Pripadnici Vojske pokušali su da spasu bebu staru pet dana, koja je bila u vozilu saniteta zarobljenom zbog odrona na putu od Novog Pazara ka Kragujevcu. Dete je imalo problema sa disanjem i bilo je u teškom stanju, a zalihe kiseonika koje su ga održavale u životu bližile su se kraju, pa je u pomoć pozvana Vojska Srbije.

Prema nezvaničnim informacijama, u helikopteru su sa bolesnom bebom bila dva pilota, dva vojna tehničara i dva medicinska tehničara.

Pogledajte video ispod:

(Telegraf.rs)

Check Also

UDARNA VEST! OD PETKA NOVE STROGE MERE- VIKENDOM POLICIJSKI ČAS!

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim …