Home / AKTUELNO / Noam Čomski je predvideo Trampovu pobedu, a sada ima zastrašujuće upozorenje za ceo svet! (VIDEO)

Noam Čomski je predvideo Trampovu pobedu, a sada ima zastrašujuće upozorenje za ceo svet! (VIDEO)

noam comski

 Noam Čomski je upozorio da je Donald Tramp podstakao tržište kapitala i da je drugi finansijski krah na vidiku.

Ekonomičar, istoričar i lingvista, rekao je da je status američkog predsednika “protiv establišmenta šala” s obzirom na njegovo uspostavljanje imenovanih i politike za borbu protiv regulacije, koji su podstakle berze.

– Koji anti-establišment? Njegov kabinet je napravljen na osnovu podataka iz klase milijardera, uglavnom finansijskih institucija, vojske itd. Ustvari, pogledajte na berzi koja pokazuje koliko je on protiv establišmenta – rekao je Čomski.

Ukazao je da su članovi kabineta kao što je sekretar Trezora Stiv Munčin, učenik banke Goldman Saks, i Geri Kon, njegov direktor Nacionalnog ekonomskog saveta, koji je bio izvršni direktor iste banke.

– Čim je Tramp izabran, i od tada, vrednosti akcija finansijskih institucija su eksalirale do neba – istakao je ugledni profesor.

– Investitori su oduševljeni što će on da eliminiše propise da bi im doneo ostvarenja novog profita. Naravno, to če dovesti do novog pada, ali to je nečiji drugi problem. Poreski obveznici će se pobrinuti za to – rekao je Čomski.

Nakon skoro osam godina “trke” tokom mandata bivšeg predsednika Baraka Obame, analitičari očekuju finansijska previranja tokom vlasti predsednika Trampa.

Podsetimo, tokom kampanje za predsedničke izbore Čomski je podjednako kritikovao i Hilari Klinton i Donalda Trampa, rekavši da je izbor između njih dvoje “isto kao da birate da li želite da vas ubije rak ili leukemija”. Ipak, rekao je da će američki milijarder izaći kao pobednik.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …