Home / AKTUELNO / NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA KOD GOLUPCA: Fotografije sa lica mesta kriju JEZIVU porodičnu tajnu (FOTO+VIDEO)

NOVI DETALJI KRVAVOG PIRA KOD GOLUPCA: Fotografije sa lica mesta kriju JEZIVU porodičnu tajnu (FOTO+VIDEO)

500
Božidar Dačić (77) devizni penzioner iz sela Barič kod Golupca, ubio je juče oko 8 sati ujutru hicima iz pištolja svog sina Miroslava (57), suprugu Radu (76) i šuraka Pavla Živkovića, a potom sebi presudio u dvorištu seoske crkve.

Krvavi pir pomahnitalog Dačića preživela je samo snaha Gorica (55) koju je ranio. Prva žrtva Božidara Dačića bio je sin Miroslav koga je nakon svađe ubio na kućnom pragu, a snahu ranio. Supruga Rada zaštitu je potražila u kući svoje sestričine Verice Đukić.

– Seo je na bicikl i odvezao se do kuće šuraka Pavla. Sreo ga je ispred porodičnog doma i tu zapucao na njega. Potom se odvezao do kuće Đukića,razvalio vrata cepanicom i uprkos Veričinim molbama suprugu usmrtio u krevetu – pričaju meštani Bariča.

Policija koja je veoma brzo stigla u Barič naoružana dugim cevima prisustvovala je samoubistvu u dvorištu seoske crkve.

500

– Sreo sam Božu išao je ka meni i držao pištolj u rukama koje su se tresle. Kada sam ga pitao šta je uradio, samo je rekao:

„Sve sam ih pobio, ali mi ona ku.va pobeže. Odoh u crkvu da se ubijem.“

Nakon toga sam začuo pucanj i shvatio da se ubio – ispričao je Dačićev brat od tetke, Rade Marjanović.

500

On je naveo da je saznao da je njegov brat prethodne nedelje posetio selo Jabukovac, poznato po masovnom ubistvu koje je počinio Nikola Radosavljević.

– Niko ne zna što je tamo išao, a svi znate šta se u Jabukovcu dogodilo – kratko je rekao Marjanović. Motiv ovog ubistva prema rečima meštana Bariča su narušeni porodični odnosi u kući Dačića.

– On se godinu dana sa suprugom Radom sudio oko novosagrađene kuće, pošto je insistirao da bude prepisana na njega. Poslednje ročište su imali prošle nedelje u Velikom Gradištu, a na njemu je Radi pozlilo. Boža nije mogao da prihvati da nešto nije kako on želi i pričao je po selu da će ih pobiti – saglasni su meštani Bariča.

Masakr u Jabukovcu

Podsetimo, 27. jula 2007. godine Nikola Radosavljević ubio je devetoro i ranio dvoje, a kao motiv je naveo „nepravdu koju trpi“. Godinu dana pre toga Radosavljeviću je na Institutu za neuropsihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“ utvrđena dijagnoza akutne paranoidne psihoze.

500

Neposredno po hapšenju, Radosavljević je razgovarao samo s lekarima, ali je na Hirurškoj klinici u Nišu, gde je hospitalizovan, dva sata odgovarao na pitanja istražnog sudije. On je rekao da se seća da je ubio devet i ranio dva meštanina svog sela.

Supruga ubice je tada izjavila da je na njenu odgovornost Radosavljević posle samo jednog dana provedenog na Institutu „Laza Lazarević“ pušten da bi nastavio lečenje u Beču. Ona kaže da je on slušao savete lekara ali da je kasnije počeo da odbija terapiju.

Pogledajte video:(Autor: Foto: Marina Lopičić, Kurir)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …