Home / U FOKUSU / IZRAEL RASKRINKAN! Bivši izraelski ministar SLUČAJNO PRIZNAO I ŠOKIRAO SVET!

IZRAEL RASKRINKAN! Bivši izraelski ministar SLUČAJNO PRIZNAO I ŠOKIRAO SVET!

Nic6357404

Govoreći o široj izraelskoj politici „neutralnosti“ u Siriji, bivši ministar odbrane Moše Jalon slučajno je priznao da Izrael ima otvoren kanal komunikacije sa ćelijom Islamske države koja deluje na Golanskoj visoravni.

Tel Aviv ostaje „neutralan“ u sirijskom ratu, pa se teroristička organizacija Islamska država najmanje u jednoj prilici „izvinila“ Izraelu zbog slučajnog napada na njegove vojnike na okupiranoj Golanskoj visoravni, rekao je bivši izraelski ministar.

„To se dogodilo nedavno kada je Islamska država otvorila vatru i izvinila se“, rekao je Jalon, prenosi Times of Israel.

Upitan službeno da objasni ovu izjavu, Jalon je odbio, a izraelska vojska takođe nije želela da komentiriše, iako je prema izraelskom zakonu svaka komunikacija s teroristima nelegalna. Ova izjava Moše Jalona izazvala je interesovanje svih svetskih medija i šok širom sveta, jer predstavlja određeno priznanje.

Jalon je bio ministar odbrane od 2013. do ostavke u maju 2016. godine, a njegovi komentari odnose se, navodno, na prvi direktni incident koji je uključivao sukob Izraela i Islamske države. To se desilo prošlog novembra, kada je ćelija Šuhade al Jarmuka razmenila vatru s izraelskim snagama na Golanskoj visoravni.

(Al Jazeera)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …