Home / AKTUELNO / „Otkrićemo vam ko je mozak operacije zavere protiv Vučića!“

„Otkrićemo vam ko je mozak operacije zavere protiv Vučića!“

Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović rekao je da je „uveren da ćemo najdalje do kraja godine imati podatke o svima koji su učestvovali u krađi identiteta premijerovog brata Andreja Vučića“.

stefanovic 2
Stefanović je u razgovoru za današnji „Blic“ rekao da je Poreska uprava dostavila MUP-u nove informacije o ovom slučaju, na kojem se intenzivno radi.

Na pitanje zašto do kraja godine, s obzirom na to da je krađa identiteta otkrivena još 2011. godine, Stefanović je rekao da ne želi da daje rokove, ali da je uveren „da ćemo bez obzira na komplikacije i propuste iz 2011. godine koji sada otežavaju istragu, do kraja 2014. godine, imati sve relevantne činjenice“.

„Policija je 2011. uhapsila osobu iz Poreske uprave zbog zloupotrebe službenog položaja. Identitet je ukraden i korišćena je falsifikovana lična karta, koja čak ne odgovara originalnoj, za otvaranje fantomske firme. Međutim, zanimljivo je da tada nije pokrenuta istraga o fantomskim firmama, niti do dan-danas znamo ko je bio mozak te zavere, već se sve svelo na jednu službenicu“, rekao je Stefanović.

On je podsetio da se krađa identiteta dogodila u vreme kada SNS nije bio na vlasti i „mogu samo da pretpostavim zašto nije bilo detaljnije istrage“.

Na pitanje da li kao ministar policije zna kako se Nikola Sandulović našao na predavanju premijera Vučića u Londonu, Stefanović je rekao da je „bez obzira koliko bih voleo da izbegnem različite teorije zavere, nemoguće da se neke stvar ponavljaju na identičan način, a da pritom nisu organizovane i da pojedini ljudi nisu umešali prste u to“.

„Mislim da je sve što je Sandulović uradio“, nastavio je Stefanović, „bilo organizovano kao i da neko stoji iza njega. Iskreno, ne verejem da on ima pameti i moći da sam osmisli ovakav upad. Da ne ulazim u ingerencije bezbednosnih službi druge zemlje, ali mogu da kažem da bismo mi i te kako obratili pažnju da premijer neke države govori u Srbiji i sigurno proverili ko su lica koja su u njegovoj blizini“.
„Upravo to mi govori“, rekao je ministar Stefanović, „da postoji dobra organizacija i da je neko veoma brižljivo pratio gde će premijer Vučić biti i kuda će se kretati. tako je verovatno i pripremljen dolazak nekog poput Nikole Sandulovića“, naveo je Stefanović.

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …