Home / AKTUELNO / PEPE IMAZ: Ovo je istina o mojoj saradnji sa Đokovićem..

PEPE IMAZ: Ovo je istina o mojoj saradnji sa Đokovićem..

Pepe-Imaz

Kada je Novak Đoković počeo da ređa lošije rezultate u drugoj polovini 2016. i početkom ove godine, teniska javnost je krivca u dobroj meri pronašla u Pepeu Imazu.

Španski „lajf kouč“, kojeg su Srbi okarakterisali kao mentalnog gurua drugog tenisera sveta, objasnio je u intervjuu za Marku ko je zapravo Pepe i čime se bavi njegova akademija u Marbelji koja nosi simboličan naziv „Ljubav i mir“.

– Ja sam ljudsko biće koje pokušava da raste svaki dan. Ja sam dečko kome je tenis 23 godine bio život, a kada sam prestao da se bavim „belim sportom“ postao sam trener. U tom procesu bilo je vrlo teških trenutaka.

Život mi nije bio bitan, ali sam shvatio vremenom da nije zapravo bilo dovoljno ljubavi i da me nisu prihvatali. U mojoj teniskoj školi u Marbelji trudimo se da se deca razumeju i da prenose empatiju, kako bi razumeli druge osobe koje greše. Verujem da su poštovanje i prihvatanje osnova svega– objasnio je Imaz.

Španac je istakao da je saradnju sa Đokovićem počeo pre četiri godine.

– Bilo je to više od profesionalnog odnosa, ali pre Novaka sam radio sa više profesionalaca iz teniskog sveta, ali i drugih oblasti. Paralelno sa Novakom, emocionalno sam i dalje sarađivao sa drugima.

Imaz je potanko objasnio šta je potrebno Đokoviću, ali i drugim njegovim „klijentima“.

– Svako ljudsko biće ima istu potrebu. To ponavljam, ali to je od suštinskog značaja. Da li je to teniser, učitelj, službenik, potrebna je ljubav, poštovanje i prihvatanje samog sebe, da bismo to isto mogli da pružimo drugima.

Tačno je da vam je više ovih vrednosti potrebno, ako ste pod većim pritiskom. Ako ste u pustinji, na primer, potrebno vam je više vode. Tako je profesionalnom teniseru potrebno više ljubavi i poštovanja prema sebi.

Pepe je direktno odgovorio na pitanje šta je saradnja sa Novakom donela njemu, a šta srpskom teniseru.

– Svaka osoba sa kojom provodiš vreme ti nešto donese. Od Novaka sam naučio mnogo i stekao mnoga iskustva. U individualnom sportu kao što je tenis na profesionalnom nivou ljubav ne sme da nestane. Za mene je ljubav jedina stvar koja se uklapa u bilo koju sferu života.

Ali, naravno, kada ste sportista, to ne znači da treba rivalu da pošalješ laku loptu kako bi te pobedio, jer ga mnogo voliš. Pobeda u sportu je krajnji cilj, ali pobeda za šta? Uz svo moje uvažavanje tog koncepta pobeda je kraj igre, ali pobeda donosi sreću. Dakle, kraj je sreća.

Imaz je odgovorio i na pitanje kako od danas vidi Novakov razvoj.

– Ništa se nije promenilo otkako radimo zajedno. Novak ima i dalje istu želju za pobedom. Šta se desilo otkad je Boris Beker otišao krajem prošle godine? Bio je vrlo važna osoba za Đokovića, pa je i logično što je ta priča skrenula pažnju.

I tako se pročulo za Pepea Imaza. A, Novaka budućnost je ista kao i pre. Ne dopada mu se što gubi više nego ranije i trudi se da to promeni. To je njegov put. Svako ima bolje i lošije trenutke – zaključio je Imaz.

(Agencije)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …