Home / AKTUELNO / Pomorske snage AMERIKE, VELIKE BRITANIJE i FRANCUSKE spremne za napad…

Pomorske snage AMERIKE, VELIKE BRITANIJE i FRANCUSKE spremne za napad…

Dobro obavešteni londonski The Independent objavio je da se oružane snage „zapadnih saveznika, Sirije i Rusije spremaju za ratna dejstva“ jer „rakete mogu poleteti u najskorije vreme“.

Isti list navodi: „Vojne snage Velike Britanije, Francuske i SAD već su na mestu za nanošenje udara po objektima sirijskog režima, a druga deo njihovih snaga ide ka predviđenim pozicijama“.

The Independent još navodi: „Sirijske vladine snage se spremaju za odbranu, a Rusija saopštava da će preduzeti mere da zaštiti svoj personal v Siriji, što povećava verovatnoću sukoba između ruskih i zapadnih snaga“.

Agencije specijalizovane za tu vrstu monitoringa objavile su da čak sedam američkih špijunsko-izviđačkih aviona na smenu „dežura“ u vazdušnom prostoru iznad istočnog Mediterana – naspram ruskih baza Hmejmim (avio) i Tartus (pomorska).

​ Navodno se radi o šest protivpodmorničkih patrolnih aviona ratne mornarice SAD tipa P-8A Poseidon, koji „na zadatak“ doleću iz svoje avio-baze Sigonela na Siciliji,.

Sedmi je avion za radioelektronsko izviđanje EP-3E Aries II, koji uzleće sa Krita.

Tramp je Siriji i Rusiji „obećao“ udare „lepim i pametnim“ američkim raketama.

Američki telekanal CNBC objavio je da će na udaru biti dva sirijska vojna aerodroma, jedan istraživački centar i „fabrika bojnih otrova“. Ukupno – osam ciljeva.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …