Home / AKTUELNO / RUSIJA ZADALA TEŽAK UDARAC ZAPADU! Evo kako su odgovorili na njihove sankcije..

RUSIJA ZADALA TEŽAK UDARAC ZAPADU! Evo kako su odgovorili na njihove sankcije..

Rusija sprema direktan odgovor na američke i zapadne sankcije.

Kontrasankcije će pogoditi Francusku, Veliku Britaniju i ostale zemlje koje imaju „određeni stav“ prema Siriji, najavljuje zamenik šefa Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Čepa.

„Reč je o stopiranju međunarodne saradnje Rusije sa SAD i organizacijama koje se nalaze pod američkom jurisdikcijom u nuklearnoj, avio i industriji proizvodnje raketnih motora“, precizira on.

Ruski poslanik Ivan Meljnikov kaže da će zakon zabraniti američkim kompanijama i privrednicima da učestvuju u privatizacijama ruskih kompanija.

„Biće predviđeni mehanizmi kako da se američki proizvodi na ruskom tržištu zamene domaćim“, rekao je Meljnikov i dodao da će novi zakon poslužiti kao osnova za dalji razvoj ruske ekonomije.

Prethodno je saopšteno da su poslanici Državne dume, predvođeni predsednikom donjeg doma ruskog parlamenta Vjačeslavom Volodinom, predložili zakon koji bi predstavljao odgovor na antirusku politiku SAD.

Ministarstvo finansija SAD saopštilo je ranije da su proširene sankcije Rusiji, kao i da su ograničenja uvedena protiv 14 kompanija i 24 činovnika i biznismena, podseća „Sputnjik“.

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …