Home / AKTUELNO / Poplave u Novom Sadu: Pola grada plivalo u vodi, ekipe još uvek na terenu! (VIDEO)

Poplave u Novom Sadu: Pola grada plivalo u vodi, ekipe još uvek na terenu! (VIDEO)

Novi Sad – Pola novosadskih ulice je zbog jake kiše koja je satima padala u nedelju uveče bilo poplavljeno vodom, a nisu bili pošteđeni ni podrumi pojedinih zgrada, a u nekoliko zgrada je čak preventivno isključena struje.

500

Na Detelinari u ulicama Rumenačkoj, Partizanskoj i Kornelija Stankovića došlo je do zastoja u saobraćaju, jer automobili nisu mogli da se kreću od količine vode po saobraćajnicama.

Ljudi su bili primorani da guraju automobile, kako bi se sklonili od nabujale vode po ulicama.

„Svaki put kada padne jača kiša Novi Sad ima problem sa atmosferskim vodama i poplavama. Sve se to povuče nakon pola sata, ali na momenat nastane haos. Međutim, nisam se nadao da će ovolika poplava biti i da ću ostati zaglavljen na sred ulice. Kiša pada i ne vidite koliko vode ima po ulicama. Automobli je samo stao i nije bilo mogućnosti da se pokrenem. Morao sam da se sklonim, pa smo prijatelj i ja gurajući pomerili automobil kako ne bi smo napravili veću gužvu“, kaže Dejan Reljić s Detelinare.

„Glavni razlog zbog kog je došlo do zadržavanja vode na gradskim ulicama je izuzetno velika količina padavina koja je za vrlo kratak vremenski period donela ogromnu količinu vode koju kanalizaciona mreža ne može da primi u tako kratkom roku“, rekao je portparol Vodovoda Aleksandar Vukovac.

„Ekipe Vodovoda rade na sredjivanju najvećih saobraćajnica u gradu, a paralelno sa tim i na raščišćavanju slivnika jer kada se voda povlači ona sa sobom nosi mulj i smeće koje začepljava slivnike, a to začepljenje može doneti mnogo ozbiljnije probleme nego što su ovi nastali zbog nemogućnosti prijema tolike količine vode“, istakao je Vukovac.

Govoreći o problemima koje je kiša donela stanarima pojedinih zgrada i kuća u čije podrume i prizemlje je voda prodrla, Vukovac kaže da ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ ne mogu samoinicijativno da ulaze u zgrade i kuće bez naloga inspekcije.

Slično je bilo i na Bulevaru cara Lazara, ali i u Maksima Gorkog, te u užem centru grada, kao i u većini ulica na sremskoj strani pogotov u Petrovaradinu. Kod svih podvožnjaka zadržavaju se ogromne količine vode koje automobili ne mogu da savladaju. Naročito je teško na prilazima gradu iz pravca Temerina.

Vučević obišao poplavljene lokacije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević večeras je zajedno sa članovima štaba za vanredne situacije obišao lokacije na teritoeriji grada na kojima su zbog obilnih padavina ulične bujice izazvale plavljene saobraćajnica i podruma i prizemlja pojedinih zgrada.

Vučević i članovi štaba za vanredne situacije obišli su najugroženije lokacije u gradu – Ulicu Kornelija Stankovića, Kišačkuu, Radničku, Ulicu Vase Stajića, Temerinsku ulicu…
„Svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija svih javnih gradskih preduzeća je na terenu. Ekipe ulažu maksimalne napore na otklanjanju problema izazvanih uličnim bujicama i grad će do jutarnjih sati biti u redovnom stanju“, rekao je Vučević.

Gradski štab za vanredne situacije čine direktori gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća i članovi Gradskog veća.

(S. Aničić / 021.rs / Tanjug)

 

Check Also

PRVI SNIMCI IZ PAKLA „AZOVSTALJA“: POSLE PREDAJE I ČIŠĆENJA KATAKOMBI U KOJIMA SU BORAVILI PRIPADNICI PUKA AZOV (VIDEO)

NA društvenim mrežama pojavili su se snimci iz “pakla” Azovstalja. Iz tunela ispod Azovstalja izašlo …