Home / U FOKUSU / Dmitrij Rogozin o sankcijama: Tenkovima ne treba viza za Evropu!

Dmitrij Rogozin o sankcijama: Tenkovima ne treba viza za Evropu!

dmitri-rogozin

Tenkovima ne treba viza da uđu u Evropu, rekao je zamenik ruskog premijera Dmitrij Rogozin i dodao da se ne oseća sputano zbog zapadnih sankcija koje mu zabranjuju da putuje u EU i SAD.

„Uvek se šalim na tu temu. Ne daju nam vize, uveli su sankcije protiv nas, neka im bude. Ali tenkovima nisu potrebne vize“, rekao je Rogozin u sinoćnoj emisiji javne televizije Rosija 1.

Potpredsednik ruske vlade zadužen za odbranu, poznat je po provokativnim izjavama i kritici Zapada, podseća agencija Frans pres. Rogozin koji je vrlo aktivan na Tviteru, napisao je juče da Rusija ne preti Zapadu kojeg će, kako je naveo, ionako uništeti „napadi gejeva i Islamske države“.

Rogozin je prokomentarisao i medijske navode da Francuska i Nemačka pripremaju odgovor na ruski tenk „armatu“, rekavši da je Rusija uvek za korak ispred.

„Francuzi i Nemci da će napraviti tenk sličan ‘armati’ do 2030. godine, tj. tek kroz 15 godina. Ruska industrija tenkova, još od vremena T-34, uvek je bila na korak ispred“, rekao je Rogozin, prenosi Tas s.

(Beta)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …