Home / AKTUELNO / POTRES U SNS-u! PRVI ČOVEK IZVRŠNOG ODBORA POKRENUO HAJKU NA MIHAJLOVIĆEVU: Zorana odakle ti pare KAKO SI SE OBOGATILA?

POTRES U SNS-u! PRVI ČOVEK IZVRŠNOG ODBORA POKRENUO HAJKU NA MIHAJLOVIĆEVU: Zorana odakle ti pare KAKO SI SE OBOGATILA?

Darko Glišić, prvi čovek Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, optužio je Zoranu Mihajlović, funkcionerku te stranke i potpredsednicu Vlade Srbije, da ju je funkcija opila i da se od nje obogatila!

Iako, sudeći po onom što je Mihajlovićeva prijavila Agenciji za borbu protiv korupcije, ona ministarski posao godinama čak radi za džabe, jer kao profesor na jednom fakultetu prima platu od 200.000 dinara, naši sagovornici ocenjuju da Glišićeve reči moraju biti ozbiljno shvaćene, te da se mora istražiti i proveriti da li se Mihajlovićeva zaista obogatila od javne funkcije!

Oni koje je opila funkcija i koji su se od iste te funkcije obogatili i počeli lepo da žive daju danas sebi za pravo da sa raznoraznih sredozemnih mora i ekskluzivnih destinacija komentarišu nešto što se njima lično nije svidelo. I Zorana Mihajlović i neki drugi treba da se zahvale Aleksandru Vučiću, pre svega za sve što su uradili u svojim karijerama i mestima i pozicijama koje su dobili, jer su ih dobili isključivo zahvaljujući njemu.

Smatram da je njen komentar vrlo neprimeren, ali danas ljudi u Srbiji daju sebi za pravo da budu bolji teniseri od Novaka Đokovića, bolji košarkaši od Lebrona Džejmsa i bolji političari od Aleksandra Vučića – rekao je Glišić za „Alo!“ govoreći o jednom „solo nastupu“ ministarke Mihajlović.

Komentarišući Glišićeve reči, ali i stil života koji vodi ministarka, čega smo svi svedoci, a misli se na luksuznu markiranu garderobu, ekskluzivna putovanja, svakodnevnu profesionalnu šminku i frizuru i slično, Mario Spasić, generalni sekretar Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“,  kaže da vrlo ozbiljno treba shvatiti to kada političari žive luksuznim životom i to promovišu.

Jasno je da od same plate, ma kolika bila, toliko lagodan život ne može da se priušti, a integritet državnih institucija ogleda se upravo u skromnosti političara. Glišić je na samom izvoru informacija, važi za ozbiljnog čoveka i glavnog operativca SNS-a, čije reči imaju težinu i ne treba ih olako shvatiti, on ne bi tek tako izneo jednu ovako ozbiljnu tvrdnju, on zna više nego obični građani Srbije.

Ko god se obogatio od političke funkcije, taj ne može više da ostane na toj funkciji i tu nema dileme. Dakle, slučaj ministarke Mihajlović nakon ovih optužbi mora da se istraži. Partije na vlasti svoj integritet čuvaju tako što jednostavno u svojim redovima nemaju one koji žive životom koji se drastično razlikuje od onog kojim živi većina građana – komentariše Spasić.

Anđelković: Zorana je deo druge Srbije

Politički analitičar Dragomir Anđelković primećuje i da se ministarka Mihajlović već duže vreme ponaša i nastupa sasvim drugačije od svoje stranke i samog partijskog lidera Aleksandra Vučića.

– Zorana vrlo često nastupa kao da je deo druge Srbije, a ne nekog nacionalnog dela zemlje koji SNS oličava. Njeno ponašanje često je u potpunom neskladu sa SNS-om, koji na odmeren način pokušava da ipak bude nacionalna stranka. Otuda se stiče utisak kao da Zorana sprema sebi prostor da u nekom momentu ili traži novu partiju ili da proba da otcepi deo SNS-a. Glišićeva reakcija je usmerena ka tome da se spreči da Zorana tako nešto uradi ako ovako nastavi – kaže Anđelković.

(Alo)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …