Home / AKTUELNO / Prvo su ih terali da kleče, a sad radnici Jure trpe STRAVIČNU TORTURU

Prvo su ih terali da kleče, a sad radnici Jure trpe STRAVIČNU TORTURU

Radnici tvrde da trpe fizičko maltretiranje

Novi skandal potresa Leskovac nakon što su se pojedini radnici “Jure” požalili da ih gađaju gajbama!

Pismo u formi obaveštenja podneli su radnici žaleći se na kršenje radničkih prava i Zakona o radu, odnosno, na dnevni i prekovremeni rad vikendom i na ljutnju Korejaca zbog neizvrešavanja normi.

„Ovo kršenje zakona je posebno izraženo na sektoru assembly (montaža)“, piše u dopisu inspekciji u kome se navode imena dvojice pretpostavljenih, jedan Korejac, drugu Srbin.

“Svakodnevno vrše zlostavljanja nad radnicima preteći otkazima, gađajući radnike gajbama ukoliko neko ne dođe da radi protivzakonit prekovremeni rad“, navodi se dalje u dopisu u koji je Jugmedia imala uvid.

Kako navodi ovaj medij, svaki prekovremeni rad u „Juri“ se uredno plaća, a prosek radničkih zarada kreće se oko 36.000 dinara. Ima i radnika koji kažu da ne osećaju pristiske i da su odnosom menadžmenta, kao i zaradom zadovoljni.

Podsetimo, “Jura” je dospela u žižu javnosti pre dve godine, kada su isplivale fotografije radnika ove fabrike na kojima se vide kako kleče.

Svojevremeno su se pojedini radnici žalili da ne smeju da odu na bolovanje, iako ih sve boli…

(Jugmedia)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …