Home / AKTUELNO / PUTIN SAZVAO SAVET BEZBEDNOSTI RUSIJE ZBOG CARIGRADSKE PATRIJARŠIJE! MOSKVA SPREMA SVRGAVANJE VARTOLOMEJA!

PUTIN SAZVAO SAVET BEZBEDNOSTI RUSIJE ZBOG CARIGRADSKE PATRIJARŠIJE! MOSKVA SPREMA SVRGAVANJE VARTOLOMEJA!

Vladimir Putin razmotrio je sa stalnim članovima nacionalnog Saveta bezbednosti „više pitanja unutrašnje i spoljne politike, uključujući situaciju oko Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini“.

Prisutni su bili, pored ostalih, premnijer Dmitrij Medvedev, sekretar Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokoljcev, ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, ministar odbrane Sergej Šojgu, direktor Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnjikov i direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin.

O atmosferi u kojoj je ovo savetovanje održano, svedoči i to što je član Biblijsko-bogoslovske komisije Moskovske patrijaršije protojerej Andrej Novikov –  da bi izoštrio sliku o onome što u Ukrajini radi Carigradska patrijaršija – predložio:

„Pošto je bivša Carigradska patrijaršija otpala od Crkve treba eparhije i parohije Ruske pravoslavne crkve formirati na teritoriji Turske, uključujući i sam Carigrad. Treba sazvati vanredni Svepravoslavni sabor u Moskvi i svrgnuti patrijarha Vartolomeja i članove njegovog Sinoda“.

Novikov je dalje dodao: „Treba prekinuti sve kontakte sa Carigradskom patrijaršijom i predati anatemi jeres istočnog papizma, zajedno sa lažnim učenjem i pravu Carigradskog episkopa da poništava anateme koje izriču druge pomesne pravoslavne crkve.

Check Also

CICIPAS: NAPUSTIO JE TEREN SA DVA SETA ZAOSTATKA I NE ZNAM ŠTA SE DESILO TAMO, ALI VRATIO SE ODJEDNOM KAO POTPUNO DRUGAČIJI IGRAČ!

Stefanos Cicipas bio je, očekivano, vrlo razočaran ishodom finala Rolan Garosa u kom je vodio …