Home / AKTUELNO / RADI SE O GMO HRANI! NASTAĆE RAT U SRBIJI!

RADI SE O GMO HRANI! NASTAĆE RAT U SRBIJI!

Predsednik Aleksandar Vučić gostovao je sinoć na televiziji Pink.

Vučić je izjavio sinoć, povodom poruke iz Brisela da Srbija mora da raskine sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom pre članstva, da se Srbija nalazi na evropskom putu, ali da radi ono što je za nju najbolje

On je rekao da Srbija sve više proizvodi, da se pokrivenost uvoza izvozom približila na 80 odsto

“Mi se nalazimo na evropskom putu. Sporazum sa Evroazijskom ekonomskom unijom (EAEU) je trgovinski sporazum koji donosi Srbiji mnogo olakšica. Mi radimo ono što je najbolje za našu zemlju”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Komentarišući izjavu predsednika spoljnopolitčkog komiteta u Evropskom parlamentu i donedavnog izvestioca za Srbiju u ovoj instituciji Dejvida Mekalistera, Vučić kaže da je Mekalister preneo da Srbija, onog trenutka kad bude ušla u EU, mora da raskine sporazume sa Evroazijskom ekonomskom unijom i da mora da postoji izlazna klauzula.

Samo treba da uđemo u Evropsku uniju, napomenuo je Vučić.

Upitan da li “Rusi kažu nešto na to sto će Srbija biti u Evroazijskoj uniji dok ne uđe u EU, a onda doviđenja”, Vučić je rekao da se stvari na svetskoj političkoj sceni dinamično menjaju.

“Mi se nalazimo na evropskom putu, a ovo je trgovinski sporazum koji donosi Srbiji mnogo olakšica. Mi radimo ono što je najbolje za našu zemlju”, rekao je Vučić.

On je rekao da Srbija sve više proizvodi, da se pokrivenost uvoza izvozom približila na 80 odsto, a da se najviše izvozi u Nemačku i Italiju.

Komentarišući navode da bi Srbija trebalo da uđe u Svetsku trgovinsku organizaciju, Vučić je rekao da bi se Srbi “poubijali” oko tog pitanja, jer bi to značilo da Srbija mora da uvede u trgovinski promet genetski modifikovane organizme (GMO).

GMO imaju sve zemlje na svetu, ali bi to u Srbiji “dovelo do rata”, kaže Vučić, jer Srbe više zanima da se tuku oko toga nego oko Kosova.

“To je jedina stvar zbog koje ne postajemo članovi SZO. To ćemo ljudima morati da objašnjavamo za godinu, dve”, rekao je Vučić.

(Alo)

Check Also

PAROVIĆ OTKRIO: ČAK I DA AMERIKANCI ODU IZ BONDSTILA, VUČIĆ NEĆE VOJSKOM NA KiM! (VIDEO)

Specijalne jedinice kosovske policije od jutros se nalazi u neposrednoj blizini prelaza Jarinje i Brnjaku. …