Home / AKTUELNO / „Raskinuta sprega policije i političara, uskoro će biti „potpuno čista“!“

„Raskinuta sprega policije i političara, uskoro će biti „potpuno čista“!“

VUCIC, STEFANOVIC, VELJOVIC, BOZOVIC
U 2014. srpska policija je otkrila tri organizovane kriminalne grupe sa ukupno 32 člana, rešila 1.161 krivično delo korupcije, zaplenila više od 2,1 tone droge i 38.618 boksova cigareta, a na putevima je smanjen ukupan broj saobraćajnih nezgoda za oko 1.300.

Vraćanje poverenja u policiju, kako ističe, omogućeno je i reššenošću da u sopstvenim redovima iskoreni korupciju, što je promenilo percepciju javnosti o njenim pripadnicima u odnosu na proššlu godinu.

„Pokazali smo spremnost da se obračunamo sa korupcijom u policiji i reššenost da sve one koji u policiji kršše zakon umesto da ga primenjuju, hapsimo i tretiramo jednako kao i sve druge građane. Otkako sam ministar najmanje desetak pripadnika MUP-a je uhapššeno zbog sumnje da su pomagali u krijumčarenju narkotika, ššvercu duvana i izvrššenja krivičnih dela“, podsetio je Stefanović.

Prema njegovim rečima raskinuta je i sprega između policije i političara na najvišem nivou, ali, kako kažže, potrebno je da se uložži još mnogo truda kako bi se iskorenila „endemska korupcija koja je u naššem drušštvu vladala do 2012“.

On je poručio da grešši svako ko misli da će mu značka poslužiti kao šštit od zakona i dodao da će reforma policije, koja je započeta, omogućiti da policija u narednih nekoliko godina postane „potpuno čista“.

(Tanjug)

Check Also

DR JANKOVIĆ POSLAO JEZIVO UPOZORENjE U VEZI EPIDEMIJE: NE MOŽEMO IZBEĆI TREĆI PIK- EVO KADA POČINJE!

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš profesor Radmilo Janković kaže da …