Home / U FOKUSU / Nikolić se usaglasio sa Vučićem o konačnom rešenju za Kosmet!

Nikolić se usaglasio sa Vučićem o konačnom rešenju za Kosmet!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je o predlogu konačnog rešenja za Kosovo i Metohiju razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da će taj dokument, pre nego što ode u Vladu, imati obostranu saglasnost – i premijera i predsednika.

nikolic 2

„Obojica ćemo biti saglasni sa onim što šaljemo u Vladu, inače nema smisla da se u Vladi pojavi bilo koji materijal iz Predsedništva sa kojim Aleksandar Vučić ne bi bio potpuno saglasan“, rekao je Nikolić za Televiziju Prva.

Nikolić je kazao da je, „ako je do toga da predsednik Srbije izađe pred građane Srbije i kaže im koliko je teško rešenje za Kosovo i Metohiju, kao što je predsednik Vlade imao hrabrosti da izađe i kaže koliko je teško rešenje za ekonomsku situaciju u zemlji, potpuno spreman da takav rizik preuzme“.

On je istakao da je siguran da bi, ako bi taj dokument prihvatili i Albanci, Srbija postala član EU za njegovog mandata.

Nikolić smatra da „to pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude“.

„Ako nas neće zato što nismo priznali nezavisnost Kosova i Metohije, neka nam kažu“, naglasio je srpski predsednik.

Nikolić je rekao da ne podržava svaki potez Vlade, ali da želi da pomogne premijeru da se ne osete sva iskušenja kroz koja prolazi njegov kabinet.

„U načelu želim da pomognem Vučiću da tu vladu provede kroz sva iskušenja i da se u toj vladi ne oseti da ima ministara koji čine mnogo toga na ličnoj promociji, čine greške“, kazao je Nikolić i ocenio da predsednik vlade dobro radi svoj posao.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …