Home / AKTUELNO / SAD SE SUOČAVAJU SA POTOPOM BIBLIJSKIH RAZMERA: Katastrofalan zemljotres od 8,2 rihtera pogodio američku obalu- Cunami već dosegao visinu od 4 metra! (VIDEO)

SAD SE SUOČAVAJU SA POTOPOM BIBLIJSKIH RAZMERA: Katastrofalan zemljotres od 8,2 rihtera pogodio američku obalu- Cunami već dosegao visinu od 4 metra! (VIDEO)

cunami- poplava- apokalipsa

Katastrofalan zemljotres, jačine 8,2 stepena po rihteru pogodio pacifičku obalu Amerike! Strah, pojačan zbog cunamija koji je neizbežan, ali se ne zna tačno gde će udariti! Amerika se već suočava sa potopom biblijskih razmera koji je prouzrokovao uragan Harvi, ali velikom evakuacijom na Floridi zbog dolaska super oluje Irma

Saopštenje o opasnosti od cunamija unosi veliku paniku. Stručnajci smatraju da će izbiti „negde na južnoj obali Meksika“.

Za sada cunami talasi na Pacifiku, dostižu visinu od preko četiri metara iznad nivoa plime.

Upozorenje na cunami izdato je u osam država na pacifičkoj obali. Upozoreni su građani Paname, Hondurasa, Ekvadora, Nikaragve, Meksika El Salvadora i Kostarike.

Podsetimo, hiljade građana Floride evakuisano je zbog dolaska uragana Irma koji je već opustošio Karibe.

Čak je i guverner Floride Rik Skot apelovao na građane da ponesu samo ono što je neophodno i da se pripreme za udar oluje.

– Svaka porodica mora da ima plan. Nemojte sedeti i čekati. Spremite se odmah. Pripremite se. To je vaša odgovornost. Morate znati svoje zone evakuacije. Ponesite samo ono što vam je neophodno – dodao je on.

Patrole saobraćajne policije su saopštile da će dodatne vojne i vatrogasne snage biti raspoređene na autoputevima kako bi se pomoglo putnicima čija su vozila blokirana u gužvama, prenosi AP.

Teksas je pre samo nedelju dana opustošio uragan Harvi, usmrtivši čak 47 ljudi.

Savetnik američkog predsednika za unutrašnju bezbednost Tom Bosert izjavio je da je u poplavama oštećeno ili uništeno oko 100.000 kuća, navodi CNN.

Procenjuje se da bi šteta od posledica oluje i poplava mogla da premaši 100 milijardi dolara.

Pogledajte video:

 

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …