Home / AKTUELNO / SEČA U PROSVETI, NEKA SE SPREME HONORARCI: Kreće racionalizacija, evo ko je prvi na udaru

SEČA U PROSVETI, NEKA SE SPREME HONORARCI: Kreće racionalizacija, evo ko je prvi na udaru

vucic 7

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će novi krug racionalizacije u obrazovanju koji počinje na leto prvenstveno obuhvatiti radnike angažovanje po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima u institucijama koje su pod okriljem ministarstva.

Šarčević je rekao da će broj zaposlenih najpre biti smanjen u Zavodu za udžbenike i preduzeću Nuklearni objekti, zavodima za unapređenje obrazovanja i vrednovanje kvaliteta obrazovanja, Jedinici za upravljanje projektima, studentskim i učeničkim domovima, Centru za promociju nauke.

Govoreći o tome zašto će smanjenje broja zaposlenih započeti baš od tog dela sektora obrazovanja, Šarčević je kao razloge naveo preveliki broj zaposlenih, nekontrolisano trošenje budžetskih para i „nerad“.

Šarčević je rekao i da se za sada odustalo od ideje spajanja Studentskog kulturnog centra (SKC) i Doma kulture studentski grad (DKSG), ali da je od tih institucija tražio da se povežu i razmenjuju programske sadržaje i da zajednički planiraju kako bi povećali kvalitet.

On je dodao i da se očekuje raspisivanje konkursa za direktora DKSG, a da je u SKC formiran Upravni odbor, ali da je dobio pismo zaposlenih u kojem se navodi da je to učinjeno mimo procedure i da je odbor napravljen po „prijateljskoj i rođačkoj liniji“.

„Napravio sam tim ljudi koji će ispitati o čemu je reč“, naveo je Šarčević.

(Beta/Danas)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …