Home / AKTUELNO / Snimljeni džipovi američkih vojnika na prilazu jezeru Gazivode…

Snimljeni džipovi američkih vojnika na prilazu jezeru Gazivode…

Nekoliko džipova američkih vojnih snaga nalazi se na prilazu jezeru Gazivode, a vojnici kažu da su na redovnim vojnim vežbama u okviru planiranih aktivnosti, objavila je Radio-televizija Srbije.

Kako je javio reporter RTS-a, oni su najpre primećeni jutros na prilazu jezeru Gazivode na glavnom magistralnom putu, a potom i na samom prilazu jezeru.

Glavni prilazni put prema jezeru i brani se gradi, a na samom početku zone gradnje parkirana su tri vojna džipa. Tu je oko dvadesetak američkih vojnika, navodi RTS.

Američki vojnici su za RTS rekli da su na redovnoj vežbi, da ne blokiraju prilaz jezeru i brani i da svako ko hoće može da prođe.

Na pitanje zbog čega su jutros na jezeru Gazivode, koje se poslednjih dana pominjalo kao prostor koji može biti blokiran, oni su rekli da njihova aktivnost nije striktno povezana sa tim.

Nisu mogli da kažu koliko će se zadržati na prilazu jezeru, naveo je reporter RTS-a i dodao da je jutros mirno na severu Kosova, a osim instaliranja američkih vojnika na prilazu i oko jezera nema informacija o nekim policijskim i vojnim pomeranjima.

Jezero i hidrocentrala Gazivode kod Zubinog Potoka i trafostanica Valač su ključni energetski resursi na severu Kosova, u vlasništvu Elektroprivrede Srbije.

Gazivode su u proteklom periodu bile često pominjane kao „meta” prištinskih vlasti, koje žele da ih „uključe” u kosovski energetski sistem, navodi RTS.

(Beta)

Check Also

The Daily Mail: Ono što čeka Britaniju ove zime, nije viđeno decenijama..!

Mnogim porodicama u Velikoj Britaniji biće potrebno mnogo više pomoći u bliskoj budućnosti, nego što …