Home / AKTUELNO / Socijalni program: Radnici u PROSVETI će dobiti OTPREMNINE, evo ko ima pravo na ISPLATU..

Socijalni program: Radnici u PROSVETI će dobiti OTPREMNINE, evo ko ima pravo na ISPLATU..

dinari- novac- pare

Iz Ministarstva prosvete kažu da su sredstva za socijalni program namenjena onima koji su ostali bez zanimanja, ali i za nenastavno osoblje i tehnološke viškove.

– Vlada je obezbedila milijardu i 600 miliona dinara za socijalni program za 1.200 zaposlenih – izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević danas na sastanku sa predstavnicima reprezentativnih sindikata iz oblasti obrazovanja.

Zaposleni, kako je navedeno u saopštenju, koji imaju više od 2 godine do penzije mogu dobiti najviše do 8.000 evra, dok će oni koji imaju manje od 2 godine do penzije dobiti 6 prosečnih bruto zarada.

Šarčević je rekao da će problem isplate naknade za godišnji odmor za 2014. godinu biti razmatran na sednici Vlade u četrvrtak, kada će, kako kaže, biti doneta konačna odluka.

Kako je saopšteno, sindikati su tražili da se za nenastavno osoblje sa četvrtim stepenom stručne spreme poveća zarada po uredbi Vlade, dok je Šarčević rekao da će taj problem biti sistematski rešen donošenjem zakona o platama zaposlenih u javnom sektru.

Na sastanku su sindikati tražili da se predsednici sindikalnih organizacije ne boduju na listama za tehnološke viškove, a Šarčević je odgovorio da će od Ministarstva za rad tražiti dodatne informacije da li je to u skladu sa zakonom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvete, u vezi sa tehnološkim viškovima za 2017./18 biće formirane radne podgrupe po školskim upravama koje će pratiti rasporedjivanje u skladu sa posebnim kolektivnim ugovorom za osnovne i srednje škole i domove učenika.

(Alo.rs)

Check Also

BELORUSIJA NEĆE OSTATI PO STRANI! LUKAŠENKO POSLAO JASNU PORUKU O MOGUĆEM SUKOBU RUSIJE I UKRAJINE

ZAPADNE države su iznele tezu da Rusija ima plan da napadne Ukrajinu, saopštio je predsednik …