Home / AKTUELNO / ŠOK KOJEM SE NIKO NIJE NADAO: Iznenada se pojavila sirijska gerila koja napada vojsku SAD – VELIKI GUBICI

ŠOK KOJEM SE NIKO NIJE NADAO: Iznenada se pojavila sirijska gerila koja napada vojsku SAD – VELIKI GUBICI

Američka vojska se u poslednje vreme susrela sa napadima gerile u Siriji, što je do sada na ovom ratištu bilo nepoznato.

Prijavljeno je da je grupa gerilaca napala američke vojnike u Siriji nekoliko puta u poslednje vreme. Gerilci su navodno ubili oko 15 američkih vojnika bombardujući dve kolone i napadajući kuće u Al Šadadiju, prenosi ruska “Pravda” iz sirijskih izvora.

30.marta su lokalne grupe samoodbrane bombardovale kolonu od šest američkih hamera. Šest vojnika je poginulo, a osam drugih je pretrpelo povrede različitog stepena.

Prema porukama na kanalima Telegrama, sirijska gerila je istog dana napala još jednu kolonu američke vojske na autoputu od Manbija do Rake na istočnoj obali Eufrata. Dva američka vojnika su poginula od minobacača, a osam je ranjeno.

Takođe je rečeno da su 1. aprila četiri osobe, preobučene kao pomoćni radnici, pristupile kućama u Al Šadadiju, gde žive Amerikanci, i bacile nekoliko granata na građevine. Sedam osoba je poginulo, a oko deset je ranjeno.

Na severoistoku Sirije, napadnut je američki vojni konvoj. Prema kurdskim izvorima, takođe su napadnute kuće američkih vojnika. Telegram kanal WarGonzo je, citirajući Kurde, rekao da su plaćenici PMC-a bili u susedstvu, gde se desio drugi napad.

Predvidljivo, Pentagon nije dao nikakav zvanični komentar u vezi sa svim ovim informacijama. Ipak, veruje se da je mart bio “najsmrtonosniji“ mesec za čitav period američke operacije u Siriji i Iraku.

Poruka objavljena na Telegram kanalu WarGonzo kaže:

“Otpor sirijskog naroda američkoj okupaciji je napao drugu kolonu Jenkija. Ova informacija je potvrđena od dva naša izvora (kurdskih i izvora iz lokalnih arapskih plemena). Napad je sproveden na autoputu Hasaka-al-Šadadi, na raskrsnici koju lokalni stanovnici zovu “47. kilometar.“ Ova raskrsnica je masivni betonski nadvožnjak. Uz nadvožnjak je postavljena mina, i gerilci su razneli bar jedno oklopno vozilo. Ovog puta je to bila kolona APC-a. Za razliku od tih Lend Kruzera koji su bombardovani pre nekoliko dana – najverovatnije su ih koristili PMC – oklopna vozila su očigledno vojna indikacija, tako da čekamo.“

“Neki podaci o gubicima će se uskoro pojaviti. Na kraju krajeva, AFP je nedavno na Tviteru objavio informacije o ubijenim vojnicima NATO-a. Amerikanci su takođe imali neke objave,“ dodali su autori kanala.

Webtribune.rs

Check Also

NOVINAR ZATRESAO CELU DRŽAVU TEKSTOM: MRZIMO NOVAKA JER NIJE KUKAVICA KAO MI AUSTRALIJANCI!

Tekst kolumniste portala “Spektator”, Džejmsa Mekfirsona izazvao je ogromne potrese u Australiji! Zašto je tako, …