Home / AKTUELNO / SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Uragan Marija se udružio sa uraganom Li i idu ka Evropi!

SPAJA SE NEBO SA ZEMLJOM: Uragan Marija se udružio sa uraganom Li i idu ka Evropi!

oluja- haarp- nevreme

Razorni uragan Marija, koji je prethodih dana opustošio Portoriko i odneo 49 života, kreće se ka Evropi, pokazuju predviđanja meteorologa – a na putu bi mogao da se spoji sa uraganom Li, koji se trenutno nalazi iznad Atlantika.

Marija je tokom vikenda u potpunosti razorila Portoriko i manja karipska ostrva, a broj žrtava i dalje raste.

Iako je intezitet uragana oslabio, u pitanju je i dalje ozbiljna oluja koja se polako ali sigurno kreće ka Evropi.

Iako je nemoguće predvideti gde će niti kojim tačno intezitetom oluja udariti, sva predviđanja za sad govore da su Velika Britanija i Island ugroženi.

Predviđanja kanadaskih, britanskih i američkih sistema pokazuju da će se Marija gotovo sigurno sudariti sa Lijem, nakon čega će zajedno nastaviti ka Evropi.

Iako pomisao na to da ne jedan, već dva uragana idu ka nama zvuči zastrašujuće, meteorolozi objašnjavaju da će intezitet kojim će uticati na vreme u Evropi biti neuporedivo manji od onoga što su pretrpeli ljudi u Portoriku.

Frenk Saunders, glavni meteoroolog britanskog meteorološkog centra „Met Office“ kaže da će se uticaj osetiti, ali znatno slabiji:

„Ono što je ostalo od Marije će uticati na vreme u Velikoj Britaniji krajem nedelje i tokom vikenda, kao i početkom sledeće nedelje.

Ipak, važno je reći da će taj uticaj biti daleko od onoga što se desilo na Karibima. Uragani dobijaju na snazi od toplog, tropskog vremena, a Marija će biti značajno ublažena tokom puta preko Atlantika“, objašnjava on.

Prema njegovim rečima, uragan može da donese jak vetar i nalete kiše, ali se ne očekuju veće štete.

(Mediji)

Check Also

MISTERIJA SMRTI MLADIĆA U BANJIČKOJ ŠUMI: POLIO SE BENZINOM I ZAPALIO! NA GROBU RODITELJI PRONAŠLI ČUDNE ZNAKOVE (VIDEO)

Mladić Filip S. se pre nedelju dana polio benzinom i zapalio u Banjičkoj šumi. Nekoliko sati kasnije …