Home / AKTUELNO / SPREMA SE NOVI UDAR NA SRBE!? KFOR NAJAVIO RAZMEŠTANJE SNAGA NA SEVERU KOSOVA

SPREMA SE NOVI UDAR NA SRBE!? KFOR NAJAVIO RAZMEŠTANJE SNAGA NA SEVERU KOSOVA

KFOR saopštio je danas da će „narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova“.

To je objavljeno na zvaničnoj stranici KFOR na Fejsbuku.

„Trupe KFOR će krenuti i rasporediti se duž glavnih puteva u skladu sa mandatom po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN. Ovo je normalna aktivnost, koja nema veze sa bilo kakvom posebnom pretnjom ili zabrinutošću. Situacija je pod kontrolom i KFOR nastavlja sa zaštitom svih građana na Kosovu, kao što je to radio od 1999. godine“, piše u postu KFOR na ovoj društvenoj mreži.

Portparol KFOR Vinčenco Graso izjavio je za Tanjug da su vežbe najavljene za naredne dane na severu Kosova, već otpočele i dodao da tu nema nikakve vojne aktivnosti, već da je cilj KFOR da bude „vidljiviji“.

„Vežbe su već u toku, ali to nije nikakva posebna ili vojna aktivnost, radi se o pokretima naših vozila, patrolama, da budemo vidljiviji. Dakle, nema vojne aktivnosti, ovo nisu vežbe poput onih kakve ste imali u Srbiji“, rekao je Graso.

Upitan zašto su vežbe sada pokrenute, on je kazao da „nema nekog posebnog razloga“, a na pitanje koliko je planirano da traju, Graso nije imao precizan odgovor i rekao je samo da bi trebalo da se održavaju „narednih dana“.

Prethodno je putem Fejsbuka KFOR saopštio da će „narednih dana izvesti neke vežbe na severu Kosova“.

Check Also

RATNE SCENE IZ NOVOG SADA: GRADSKA KUĆA ZASUTA MOLOTOVLjEVIM KOKTELIMA, POLICIJA KAMENICAMA (VIDEO)

Nezadovoljni građani koji su se okupili na protestu u Novom Sadu polako se razilaze dok …