Home / TEMA DANA / PRIŠTINA GOMILA SNAGE I SEVER KOSOVA STAVLJA U POTKOVICU: U Južnu Mitrovicu noćas stiglo 20 kamiona

PRIŠTINA GOMILA SNAGE I SEVER KOSOVA STAVLJA U POTKOVICU: U Južnu Mitrovicu noćas stiglo 20 kamiona

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun upozorio je danas da aktivnosti KFOR-a ne doprinose stabliziaciji situacije i pozvao komandu te vojne misije da kaže zašto je noćas u bazu kod južne Mirtrovice došlo 20 kamiona.

Drecun je u pozorio na gomilanje snaga i naoružanja kod južne Mitrovice, čime Priština sever Kosova stavlja u vrstu potkovice.

– Ponašnje KFOR-a u poslednje je vreme zanimljivo. Ne možemo biti zadovoljni jer KFOR ne ispunjava mandat – rekao je Drecun gostujući na TV Pink podsetio da je KFOR bio prisutan kada su Srbi mirno protestovali, ali ne i kada su teško naruožane jedince ROSU u zoru upadala u domove Srba.

Drecun je upozorio i na višemesečne vežbe KFOR-a i KBS u Makedoniji na poligonu Krivolak za rukovanje borbenom tehnikom, za brzo reagovanje, brzo prebacivanje trupa, desantiranje…

– Postavlja se pitanje zašto se to radi u Makedoniji, za šta se pripremaju te snage i zašto ponovo sada komanda KFOR-a ne kaže da je noćas u bazu Bair specijanih jedinica u Južnoj Mitrovici došlo više od 20 kamiona a izjutra se vratilo pet – upitao je Drecun.

Kako je dodao, oni dovlače naoružanje, vojnu opremu, kamione, gomilaju snage, i kada budu budu proglasili nekavu vojsku, krenuće odmah na raspoređivanje puka.

– Ali taj puk koji će biti oko 300 do 500 ljudi, sa logistikom, on je već raspoređen, tu je regionala specijalna jedinica ROSU, koja je promenila naziv, tu je FIT jedinica, vrši se gomilanje snaga i sever se stavlja u vrstu potkovice – obuhvata gde su pripremljene snage da intervenišu protiv srpskog naroda – rekao je Drecun gostujući na TV Pink.

Predsednik skupštinskog Odobra za KiM je upozorio da to ne moze da bude u skladu sa mandatom KFOR-a, koji mora biti statusno neutralan.

– KFOR ne sprovodi mandat 12 44, da to radi ne bi smeli da pružaju bilo kakvu liogisticku obuku i podršku KBS – rekao je on.

On je odbacio navode voditelja da Albanija na Kosovo šalje 300 specijalace, i dodao da bi njihovo učešće jedino bilo moguće u okviru Kfora ili odluke UN.

Ta jedinica ne bi mogla ostati ne primećena, a kada bi se to desilo to bi značilo objavu rata Srbiji, upozorio je Drecun.

Drecun je povodom privođenja pet službenici Ministarstva infrasturktutre zbog između ostalog lažiranje testova, rekao da nije nikakva tajna da u redovima KPS ima mnogo koripcije, naročito među Albacnima ali je upozorio da ovo mora biti način medliranja za hapšenje srba iz raznoraznih razloga onda je to neprihvatljivo.

Check Also

ŠTA SE TO SPREMA? LUKAŠENKO NAPUSTIO ZEMLJU: UPRKOS POBEDI NA IZBORIMA, VOJSKA I POLICIJA NA ULICAMA MINSKA (VIDEO)

Predsednik Beleorusije Aleksandar Lukašenko napustio je zemlju uprkos pobedi na predsedničkim izborima. Kako prenosi britanski …